• Українська
  • English
Всеукраїнська студентська олімпіада
Всеукраїнська студентська олімпіада

Всеукраїнська студентська олімпіада

УКРАЇНСЬКА МОВА ЯК ІНОЗЕМНА. Впродовж 23-25 квітня у Донецькому національному технічному університеті проходила Всеукраїнська студентська олімпіада з української мови як іноземної. Студент ІІ курсу медичного факультету №3 Буковинського державного медичного університету Вілліам-Адуса Давід (науковий керівник – викладач кафедри суспільних наук та українознавства Ірина Антофійчук) взяв у ній участь і був відзначений журі грамотою за найкращий виклад конкурсної теми.

У межах олімпіади проводився конкурс творчих робіт-есе на тему “Україна очима іноземців”. Студентка ІІ курсу Марія Міцані (науковий керівник – викладач кафедри суспільних наук та українознавства Юлія Руснак) здобула перемогу у номінації “За любов до української мови”. Есе зазначених студентів були надруковані в обласній газеті “Донеччина”.

Пропонуємо вашій увазі уривки робіт студентів Вілліама-Адуса Давіда та Марії Міцані, які були надруковані у газеті “Донеччина”.

“Я люблю осінь у Чернівцях. Люблю, коли у вільний від навчання час можна просто пройтися парком, коли складаєш екзаменаційну сесію і відчуваєш певне полегшення, а за вікном у цей час співають пташки, коли у грудні падає сніг, який ти бачиш вперше в житті, хоч з ним приходить і перший сезонний нежить. Я люблю нові знайомства, люблю, коли мене помічають у навчальному закладі, люблю бути корисним та привітним, люблю ділитися гарним настроєм, бо від цього стає тепліше на душі!” (Вілліам-Адуса Давід)

“Я вже три роки навчаюсь в Україні, ця дивовижна земля та її мешканці стали мені рідними. І хоча я дуже часто згадую свою Батьківщину – Грецію, сумую за рідними людьми, в Ураїні я почуваю себе затишно та комфортно. Коли з’являється вільний час, намагаємось дізнатися щось нове про Україну: відвідати мистецький захід, побувати на концерті чи з’їздити в якесь цікаве місце. Так, мені запам’яталась поїздка до Яремчі. Це містечко, яке розташоване серед дикої природи Карпатських гір. Мене вразили і водоспад у Яремчі, і велич високих гір. Краса та неповторність українських земель зачаровує… ”(Міцані Марія)

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати