• Українська
  • English
Професор Ігор Давиденко увійшов до складу Міжнародної академії патології
Професор Ігор Давиденко увійшов до складу Міжнародної академії патології

Професор Ігор Давиденко увійшов до складу Міжнародної академії патології

НАУКОВИЙ ФОРУМ. Упродовж 15-17-го травня у м. Луганськ співробітники кафедри патоморфології (завідувач кафедри професор Ігор Давиденко та асистент кафедри Олена Беседінська) взяли участь у роботі IX-го Конгресу Асоціації патологів України.

В рамках Конгресу відбулося засідання Українського Дивізіону Міжнародної Академії Патології, під час якого професору Буковинського державного медичного університету – Ігорю Давиденку був вручений сертифікат Дійсного члена Міжнародної Академії Патології. Слід зазначити, що на даний час від України до складу цієї академії входять 24 вчені-патологи.

До слова, Міжнародна Академія Патології заснована ще в 1906 році у Канаді та США, а в даний час охоплює патологів усіх континентів. Діяльність академії зосереджується, в першу чергу, на всесвітній інтеграції наукових досліджень, технологій та методології в галузі патології, для чого залучаються провідні патологи різних країн. Приємно і почесно, що на Конгресі в урочистих умовах.

Членство в Міжнародній академії патології отримують вчені-патологи з науковим ступенем доктора медичних наук з багаторічними вагомими досягненнями в патології на підставі фахової експертизи їх діяльності з відповідним авторитетним фаховим представленням керівництву закладу. Членство в академії є найвищим офіційним міжнародним визнанням серед фахівців-патологів всього світу. Свідченням членства в академії є оригінальний іменний сертифікат члена Міжнародної академії патології, який завірений підписами діючого президента та діючого президента територіального Дивізіону установи.

У рамках Конгресу відбулися пленарні та секційні засідання з науковими доповідями. Варто відзначити, що професору Ігорю Давиденку була надана честь виступати на Пленарному засіданні одразу після професора Кембриджського університету Graham S. Burton (Великобританія) та президента IAP Dr. Samir S. Amr.

Завідувач кафедри патоморфології Буковинського державного медичного університету виступив з 20-хвилинною доповіддю “Заходи стандартизації гістохімічної методики на окиснювальну модифікацію білків”, в якій представив результати понад 10-річної власної роботи над створенням і удосконаленням названої методики. Були оголошені та проілюстровані основні правила, які дозволяють зробити методику відтворюваною, незважаючи на використання різних технічних та комп’ютерно-програмних засобів. Доповідь викликала жвавий інтерес у присутніх, особливо у професора Кембриджського університету Graham S. Burton, з яким Ігор Святославович мав наукову дискусію по своїй доповіді та доповіді професора з Кембриджа, відбувся всебічний обмін власним досвідом з питань патології плаценти.

У рамках Конгресу відбулися також нарада завідувачів кафедрами патологічної анатомії України та нарада Головних позаштатних спеціалістів, вибори президента, віцепрезидентів, президії та членів координаційної ради Асоціації патологів України, до складу якої увійшов професор Ігор Давиденко. Вперше при Асоціації патологів України була заснована Рада молодих вчених, головою якої була обрана представник БДМУ – асистент Олена Беседінська.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати