• Українська
  • English
Післядипломна освіта лікарів-слухачів
Післядипломна освіта лікарів-слухачів

Післядипломна освіта лікарів-слухачів

НАРАДА. 30 травня на базі Буковинського державного медичного університету відбулася нарада завідувачів кафедр терапії, внутрішньої та сімейної медицини вищих медичних навчальних закладів України.

У нараді взяли участь завідувачі або відповідальні доценти 14 кафедр ВНМЗ України. Головуючим на засіданні був завідувач кафедра терапії і сімейної медицини ФПО – опорної кафедри з післядипломної освіти – Івано-Франківського національного медичного університету професор Любомир Глушко.

На нараді обговорювались проблемні питання викладання дисципліни “Терапія” на післядипломному етапі, зокрема на передатестаційних циклах навчання, циклах тематичного удосконалення та циклі первинної спеціалізації з фаху “Терапія”.

Про 15-річний досвід післядипломної освіти лікарів-терапевтів на кафедрі внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб БДМУ доповіла завідувач кафедри, професор Оксана Хухліна у доповіді на тему “Післядипломна освіта лікарів-слухачів на кафедрі внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб БДМУ: 15 років досвіду, праці та удосконалення”. Доповідь викликала гарячу дискусію та зацікавленість учасників наради, особливо з питань методики проведення дистанційного навчання лікарів-слухачів, читання лекційного курсу циклів тематичного удосконалення за допомогою вебінарів, методики внесення до робочих навчальних програм ПАЦ питань з актуальних на часі проблем внутрішньої медицини та суміжних дисциплін (імунології, інфекційних хвороб, фтизіатрії, психіатрії тощо) з метою підвищення обізнаності лікарів-терапевтів з даних тем.

Також розглядалися питання підготовки до видання національного підручника з “Терапії” для лікарів-інтернів, обговорювалися принципи розподілу годин між кафедрами з питань реабілітації та МСЕ працездатності при захворюваннях внутрішніх органів, нещодавно внесених у навчальний план інтернатури з “терапії” тощо.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати