• Українська
  • English
До медичної родини БДМУ прийнято першокурсників
До медичної родини БДМУ прийнято першокурсників

До медичної родини БДМУ прийнято першокурсників

ПОСВЯТА-2013. Сьогодні у палаці “Академічний” відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти Буковинського державного медичного університету та початку нового навчального року. З цією визначною подією усіх присутніх привітав професор Тарас Бойчук, ректор університету, який у своєму виступі зазначив, що цьогоріч вступна кампанія в БДМУ пройшла успішно – до університету вступили 1300 студентів, план державного замовлення університетом виконано повністю, у тому числі цільовий набір сільської молоді. Також ректор повідомив, що вдвічі збільшилася кількість студентів-іноземних громадян, їх цьогоріч в БДМУ близько 300 осіб.

В урочистій атмосфері ректор передав першокурсникам символи студентства – “Студентський квиток” та “Ключ до знань”, побажавши упевнено крокувати до обраної мрії. Після чого урочисто та дзвінко всі першокурсники проголосили обіцянку студента, в якій пообіцяли старанно навчатися та бути гідними звання студента Буковинського державного медичного університету.

Від Міністерства охорони здоров’я всіх присутніх із Днем знань здоровив Володимир Дуда, директор Департаменту економіки та ресурсного забезпечення МОЗ України, який передав вітання Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової. “Лікар майбутнього – це глибокообізнаний фахівець, який буде мати фундаментальні знання та володіти найсучаснішими методами лікування, діагностики та профілактики. І ми впевнені, що отримаємо гідне поповнення медиків нової генерації, які будуть вчитись за європейськими стандартами та через п’ять-шість років прийдуть працювати в оновлену систему охорони здоров’я,”– відзначив Володимир Петрович.

Привітати першокурсників із першим кроком у доросле життя прийшли представники крайової та міської влади: Віталій Темерівський, заступник Голови Чернівецької обласної державної адміністрації, Віталій Михайлішин, секретар Чернівецької міської ради, Микола Борець, керуючий справами Чернівецької обласної ради, Ігор Шкробанець, директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА, Наталія Гопко, Начальник Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головний державний санітарний лікар області, Гельфан Акжигітов, начальник відділу фармацевтичного супроводу інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, інженерно-технічного та фармацевтичного супроводу діяльності закладів охорони здоров’я області, Володимир Шкварковський, голова Чернівецької обласної ради профспілок та Олександр Фустій, заступник голови обкому профспілок медичних працівників.

Доцент Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи познайомив першокурсників і гостей з історією становлення і розвитку БДМУ.

Уже традиційно для батьків першокурсників, які не були присутні на святі відбувалася он-лайн трансляція урочистостей на сайті університету. Вони, навіть перебуваючи за межами Чернівецької області чи навіть України, мали змогу побачити урочисту клятву своїх дітей-першокурсників та розділити разом з ними сьогоднішнє свято. До слова, більше однієї тисячі глядачів у різних куточках планети спостерігали за урочистостями.

Привітали початківців із вступом до великої медичної родини Буковинського державного медичного університету і студенти старших курсів – учасники мистецьких студій палацу “Академічний”, які подарували чудові вокальні та хореографічні номери.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати