• Українська
  • English
День батька
День батька

День батька

ВІТАЄМО З НАГОДИ СВЯТА. Щорічно у третю неділю вересня громадськість відзначає День батька. Приємно відмітити, що в колективі Буковинського держаного медичного університету пліч о пліч крокують сини та батьки. І в разі необхідності підтримку в складних ситуаціях отримає не тільки син від батька, а й батько від сина. І тоді починає працювати тандем, який функціонує, як ретельно налагоджений механізм, як єдине ціле.

Тож від імені ректорату висловлюємо щирі слова привітання для усіх батьків зі святом і бажаємо розуміння дітей, розуміння від дітей та легкої ходи по дорозі, яка зветься – життя…

Батьківська любов нічим не відрізняється від любові до самого себе

Люк де Вовенарг

Стосунки син-батько

Для хлопчика дуже важлива роль батька. При цьому, чоловікові потрібно пам’ятати, що так як він сам думає про себе, так буде думати і його син. Найголовнішим у спілкуванні батька й сина є довіра. Довіра будується на тому, що батько та син спілкуються на рівних, тобто без звинувачень, погроз та ін. Такі відносини можливі лише в тому випадку, коли батько отримав таке ж виховання в своїй родині, або самостійно прийшов до таких відносин, дякуючи зміні своїх думок і світогляду в цілому.

Рушійною силою у вихованні сина є батько та його авторитет. Найголовніше завдання батька полягає у вірному відношенні до матері дитини. Син дивиться на те, як тато відноситься до мами і робить свої висновки. Наприклад, якщо батько говорить сину, що мити посуд, прибирати – це тільки жіноча робота, то хлопчик буде відноситись майже так само, або коли татові байдуже хто робить цю роботу, тоді, як не дивно, сина легше попросити про допомогу. Також з дитинства потрібно привчати сина поваги до жінок.

Звичайно, якщо хлопчик росте тільки з мамою, то їй потрібно докласти чимало зусиль, щоб замінити йому батька. Хоча… Це робити взагалі не обов’язково, бо саме відношення матері до чоловіків взагалі відіграє вирішальну роль у вихованні сина.

Для хлопчика, який не отримав в дитинстві уваги та турботи батька це відобразиться на всьому подальшому житті. І чим сильніше образа сина на батька, тим важча буде рана і для того, щоб вилікувати її потрібно буде багато часу.

Дуже багато випадків, можна сказати більшість, в нашому сучасному світі відбувається через невірно побудовані відносини у сім’ї. Це можливо тоді, коли роль мами й тата дублюється, або ще гірше, коли ці ролі змінюються і у дитини формується помилковий висновок про роль чоловіка та жінки.

Слід відмітити, що батько займає суттєву нішу в житті сина. Рано чи пізно прийде момент коли син звернеться за порадою до батька з приводу вибору майбутньої професії. І слід зауважити, що це звернення буде супроводжуватися самостійним вибором, який юнак уже зробив, а до тата звертається з поваги. Це рішення буде навіяне справою, якою займається тато. Таким чином син починає крокувати по житті дорогою, по якій крокує або крокував батько. Набагато легше в професійній галузі юнаку, який відчуває мужнє плече тата, його мудре слово та пораду.

І варто зауважити, що в Буковинському державному медичному університеті багато синів пішли по кроках батьків, обравши медицину, пропонуємо вашій увазі лише короткий фоторепортаж, який можна продовжувати і продовжувати.

Матеріал підготував: Олександр Петришин, асистент кафедри гістології, цитології та ембріології

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати