• Українська
  • English
Пробіг “За здоровий спосіб життя проти гіпертензії”
Пробіг “За здоровий спосіб життя проти гіпертензії”

Пробіг “За здоровий спосіб життя проти гіпертензії”

ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ. 14 вересня студенти Буковинського державного медичного університету, як і вся держава відзначали День фізичної культури та спорту. До цього впродовж всього тижня в університеті проводилися змагання з різних видів спорту, а 14 вересня стало апофеозом свята. В цей день в БДМУ було проведено змагання з баскетболу серед викладачів та пробіг “За здоровий спосіб життя: проти гіпертензіїї”.

З самого ранку почалися традиційні для цього дня змагання з баскетболу між співробітниками клінічних та теоретичних кафедр. Гравці завзято боролися за м’яч під кошиком, демонструючи студентам-вболівальникам, що їх викладачі мають чого їх навчити не лише в аудиторії. В результаті змагань переможцем був спорт, задоволення від гри і гарний настрій. Викладачі-спортсмени з нагоди Дня Фізичної культури та спорту були відзначені грамотами ректора Буковинського державного медичного університету за активну участь у спортивному житті університету та пропаганду здорового способу життя.

На фініші учасників пробігу зустрічали співробітники кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини, які роздавали інформаційні листівки про профілактику та боротьбу із гіпертензією. Адже заняття спортом та оздоровчою фізичною культурою є важливим фактором запобігання розвитку гіпертензії.

Кульмінацією святкування, звичайно, став пробіг “За здоровий спосіб життя: проти гіпертензії”. Цей пробіг був організований за ініціативи студентів БДМУ вперше, але ідею одразу підхопили студенти інших навчальних закладів. Об 11 годині в неділю з майданчика перед стадіоном “Буковина” стартувала колона учасників з більш ніж 20 навчальних закладів. Всього у пробігу взяло участь більше 400 осіб.

Яскрава колона з піснями долала дистанцію до Театральної площі, привертаючи увагу громадян, демонструючи всім, що молодь міста виступає за здоровий спосіб життя та закликає всіх слідувати цьому прикладу. Надзвичайно приємно, що в цьому пробігу особисто брали участь заслужений майстер спорту, чемпіон Європи та світу, учасник трьох Олімпійських ігор Іван Гешко, начальник Чернівецького обласного управління комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Корнелій Жукотинський та голова студентського парламенту Буковини Віталій Смандич.

Після фінішу до учасників пробігу привітали заслужений майстер спорту Іван Гешко, начальник Чернівецького обласного управління комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Корнелій Жукотинський, заступник ректора з питань іміджевої політики БДМУ професор Алла Борисюк. Всі вони відзначили важливість акції та виразили сподівання, що пробіг стане новою гарною традицією Чернівців.

Матеріал підготувала: Наталія Куліш, старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати