• Українська
  • English
Студенти БДМУ взяли участь в медичній конференції в Німеччині
Студенти БДМУ взяли участь в медичній конференції в Німеччині

Студенти БДМУ взяли участь в медичній конференції в Німеччині

СТУДЕНТСЬКА НАУКА. Навряд чи для дослідника є щось більш страшне, ніж загроза назавжди законсервуватися в рамках одного-єдиного погляду на проблему, не маючи можливості  оцінити її з іншої точки зору. Зростаюча доступність мережевих бібліотек і баз даних, електронна пошта, можливість консультування в режимі реального часу за допомогою телефонного та відеозв’язку допомагають уникнути цієї сумної долі. Але найкращим засобом професійного спілкування все ж були і залишаться наукові семінари, конференції та майстер-класи – можливість безпосереднього, живого спілкування з тими, хто працює в тій же області – свого роду компас, що дозволяє орієнтуватися в морі поглядів, думок і результатів.

Саме тому студенти нашого університету Євгенія Парастивюк, Ольга Гречко, Тарас Закутній, Леся Деренько, Руслан Савка, Іван Федак, Ігор Комаровський, інтерн Катерина Вілігорська і аспірант Ірина Козловська вирішили прийняти учать у 24 щорічній Європейській студентській медичній конференції в Берліні. Цього року вона проходила упродовж 4-7 вересня і стала однією з найбільших біомедичних конференцій у всьому світі та однією з головних подій в університеті Шаріте.

Упродовж 5 днів всі поринули в студентське життя Берліна. З ранку до вечора відбувалися пленарні засідання, чергуючись з майстер-класами, такими як “Поради та рекомендації для успішної публікації вашої науково-дослідної роботи”, “Трансплантація органів”, “Ендоскопія”, “Штучне серце” та багатьма іншими на не менш цікавими темами. Також увазі студентів були запропоновані лекції знаних професорів.

Виступи ділилися на 2 великі групи: усні та стендові доповіді. Студенти Буковинського державного медичного університету представили свої праці дуже гідно, успішно відповідаючи на численні запитання колег і шановного журі.

Також, одна з відмінних рис даної конференції – це не просто дати можливість студентам усього світу представити свої роботи, а об’єднати всіх їх, таких різних, в одну дружну команду. І саме на це була спрямована культурно-масова програма. Учасників конференції ділили на різні групи, які потім змінювалися, і проводили екскурсії по основних пам’ятках, музеях міста і кожний день закінчувався організованою вечерею. Треба віддати належне організатором, жоден вечір не був схожий на попередній.

Матеріал підготувала: Євгенія Парастивюк, студентка медичного факультету №2

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати