• Українська
  • English
Студентка БДМУ пройшла навчання в літній школі з онкології
Студентка БДМУ пройшла навчання в літній школі з онкології

Студентка БДМУ пройшла навчання в літній школі з онкології

ГРАНТ НА НАВЧАННЯ. В період з червня по вересень медичні університети та асоціації Європи організовують навчання в літніх школах з різних напрямків медицини, надаючи можливість студентам поглибити свої знання та набути нових практичних навичок. Так, Ніна Хащова, студентка 5 курсу Буковинського державного медичного університету виграла грант на проходження літньої школи з онкології від Європейської організації з вивчення раку.

Даний захід проходив на базі Познанського медичного університету упродовж 18-31 серпня 2013 року. Пройти конкурсний відбір було достатньо складно, враховуючи той факт, що перед організаторами стояло непросте завдання: відібрати 20 студентів з більш ніж 100 аплікантів з усієї Європи.

Студенти, які взяли участь у літній школі з онкології, представляли такі країни, як Польща, Латвія, Естонія, Російська Федерація, Словенія, Великобританія, Ірландія, Бельгія, Молдова, Швеція, Італія та Україна. Слід відзначити, що Україну представляли троє студенток: з БДМУ, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Луганського державного медичного університету.

Щоб охопити всю навчальну програму, яка була дуже насиченою, щодня заняття починалися о 9:00 та завершувалися о 17:30. Кожен день заходу був присвячений вивченню певної теми: “Історія онкології”, “Діагностування в онкології”, “Експериментальні клінічні дослідження”, “Рак шлунка та стравоходу”, “Генетичні аспекти в онкології”, “Спілкування з онкохворими”, “Рак легенів”, “Рак молочних залоз”, “Гематологія”.

Теоретичні та практичні заняття відбувалися під керівництвом досвідчених та відомих професорів з таких навчальних та медичних установ, як Інститут онкології південної Швейцарії, Університетська клініка м.Антверпен, Інститут генетики людини м. Познань, Магдебурзський університет “Отто-фон-Геріке”, Онкоцентр м. Брюссель, Познанський університет медичних наук та інші. Окрім теоретичної частини курсу, студенти отримали можливість ознайомитися з сучасним медичним обладнанням, яке використовується під час діагностування та лікування ракових захворювань. В останній день навчання учасники в маленьких групах (по 4 людини) представили доповіді за наданими темами.

“Найбільш за все мене вразив рівень спілкування лікарів з онкохворими: соціальний статус пацієнта в жодному разі не впливає на якість лікування та особисте ставлення лікаря до нього. Доброзичливим було ставлення лікарів та професорів і до нас, студентів, вони із задоволенням відповідали на всі наші запитання, розповідали про різні випадки захворювань, ділилися своїм досвідом,” – ділиться враженнями від навчання Ніна Хащова.

Культурна програма заходу включала автобусну екскурсію по місту Познань, кулінарну вечірку, на якій студенти готували національні страви своєї країни, та барбекю.

Інформацію підготували: Ганна Муратова та Ольга Петрюк, відділ міжнародних зв’язків

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати