• Українська
  • English
XVI з’їзд ортопедів-травматологів України
XVI з’їзд ортопедів-травматологів України

XVI з’їзд ортопедів-травматологів України

НАУКОВИЙ ФОРУМ. Упродовж 3-5 жовтня 2013 року у м.Харків в Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенка НАМНУ відбувся XVI з’їзд ортопедів-травматологів України. Буковинський державний медичний Університет на з’їзді представляли співробітники кафедри травматології, ортопедії та нейрохірургії: професор Володимир Васюк, доцент Іван Олексюк, асистенти Сергій Білик та Олексій Дудко.

Загалом учасниками з’їзду стали провідні науковці в галузі ортопедії та травматології із 12 країн світу (Болгарія, Ізраїль, Греція, Польща, США, Іспанія, Франція, Італія, Росія, Узбекистан, Німеччина, Молдова). Відкриття розпочалося з урочистої промови президента Української асоціації ортопедів-травматологів, професора Миколи Коржа, який від імені правління Асоціації, організаторів з’їзду та особисто привітав всіх делегатів і гостей.

У програму з’їзду було включено 11 доповідей науковців Буковинського державного медичного університету. Доповіді, представлені співробітниками кафедри травматології, ортопедії та нейрохіругії викликали наукову дискусію за участю провідних фахівців із різних країн і були високо оцінені присутніми. Особливий інтерес викликали доповіді завідувача кафедри травматології, ортопедії та нейрохірургії БДМУ професора Володимира Васюка “Тридцятирічний досвід застосування блоківного інтрамедулярного металополімерного остеосинтезу в лікуванні переломів довгих кісток”, “Лікування перипротезної інфекції кульшового та колінного суглобів з використанням цементно-антибіотикових спейсерів” та “Порівняння мікробіологічної чистоти повітря в ортопедичних операційних з різними стандартами вентиляції та знезараження повітря”.

На з’їзді розглядались питання роботи “Української асоціації ортопедів-травматологів”, приймалась перша редакція видання рекомендацій з лікування травм та захворювань опорно-рухового апарату. Вчені різних країн ділились своїм досвідом, досягненнями та проблемами галузі.

Під час з’їзду відбулася прес-конференція присвячена Всесвітньому дню боротьби з артритом під егідою ВООЗ та ХХVI німецько-український симпозіум ортопедів-травматологів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати