• Українська
  • English
Студенти БДМУ розповідали жителям міста про респіраторні вірусні інфекції
Студенти БДМУ розповідали жителям міста про респіраторні вірусні інфекції

Студенти БДМУ розповідали жителям міста про респіраторні вірусні інфекції

БЕРЕЖЕМО ЗДОРОВ’Я. З настанням холодів всі очікують зростання кількості хворих із простудними захворюваннями і з цієї нагоди студенти-волонтери старших курсів Буковинського державного медичного університету 1 листопада провели просвітницько-профілактичну акцію “Що варто знати про гострі респіраторні вірусні інфекції”.

“Під час акції студенти-медики розповсюджували листівки перехожим людям і розповідали як уберегти себе від захворювання, хто є джерелом зараження, профілактику та симптоматику даного захворюванняґ” – розповідає організатор акції, асистент кафедри фтизіатрії і пульмонології Інга Єременчук.

 Акцію також відвідали професор Алла Борисюк, помічник ректора з іміджевої політики БДМУ та співорганізатор просвітницької акції,  викладач кафедри психології та соціології Анна Слубська.

Для запобігання захворюванню на ГРВІ фахівці кафедри інфекційних хвороб та епідеміології радять:

Уникати скупчень людей – аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми. Особливо це актуально з листопада по лютий місяць, так як саме в цей час реєструється сезонне зростання захворюваності ГРВІ.

Користуватися одноразовими масками – щоб захистити себе чи оточуючих від зараження.

Прикривати рот і ніс під час кашлю та чханні – аби запобігти поширенню інфікованих краплин слизу, які є джерелом зараження. 

Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання – як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж кількох годин після перебування у приміщенні хворої людини. Повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми – для підвищення опірної здатності організму.

Мати чисті руки – інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати