• Українська
  • English
Участь студентів БДМУ в благодійній акції “Сузір’я надії”
Участь студентів БДМУ в благодійній акції “Сузір’я надії”

Участь студентів БДМУ в благодійній акції “Сузір’я надії”

БЛАГОДІЙНА РОБОТА. 5 грудня в Обласному муздрамтеатрі пройшов щорічний фестиваль творчості дітей-інвалідів “Сузір’я надії”. Даний фестиваль започатковано у 1992 році соціальною службою молоді “Довіра”, присвячений Міжнародному дню інвалідів, який відзначається 3 грудня.

Метою заходу є привернення уваги громадськості до проблем дітей-інвалідів, створення умов для реалізації їх творчих здібностей, сприяння соціальної адаптації та реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, стимулювання, спонукання до діяльності, що сприятиме розвитку дітей. Організатором фестивалю виступає Чернівецький центр соціальних служб для молоді.

Відрадно, що студенти Буковинського державного медичного університету приймають активну участь у благодійній акції “Сузір’я надії”. Цьогоріч волонтерами були представники трьох факультетів: медичний факультет №1 – Наталія Ширко, Іван Романишен, Олександр Кудін; медичний факультет №2 – Роман Павлішин, Петро Другак, Борис Сирота, Юлія Коваль, Наталія Клемчук, Сергій Гарапко, Тетяна Синюк, Лілія Рудей, Юлія Салата; стоматологічний факультет – Ігор Луневський. Зазначимо, що саме студентів Буковинського державного медичного університету за їхню волонтерську діяльність відзначив під час виступу Петро Рева, заступник Голови Чернівецької облдержадміністрації.

У фойє театру була оформлена виставка творчих робіт дітей та молоді зазначеної категорії. Ці талановиті дітки продемонстрували свої вміння у малюванні, вишивці, шитті, ліпленні та інших видах мистецтва. На фестивалі були присутні представники студпарламенту, студрад ВНЗ, депутати обласної ради та заступник голови ОДА.

Від БДМУ на святі були присутні доцент Ніна Зорій, проректор з науково-педагогічної роботи та виховання, Анна Рибарчук, Голова Студентського наукового товариства та Інна Романюк. Представникам студентства було оголошено про конкурс “Волонтер року”.

Діти залишились під враженнями від феєричного дійства, а волонтери отримали позитивні емоції від допомоги і спілкування з дітьми, які потребують особливої уваги.

Фоторепортаж: Михайло Сваричевський

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати