• Українська
  • English
Участь БДМУ в програмі Erasmus Mundus
Участь БДМУ в програмі Erasmus Mundus

Участь БДМУ в програмі Erasmus Mundus

АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ. Упродовж 27-30 листопада 2013 року проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, професор Олександр Іващук відвідав з офіційним візитом м. Ригу (Латвійська Республіка) в рамках участі Буковинського державного медичного університету в грантовій програмі Erasmus Mundus.

В ході робочої зустрічі, в якій взяли участь представники всіх університетів-партнерів по консорціуму “MEDEA”, було підписано офіційну угоду про співпрацю в рамках програми Erasmus Mundus (Action 2) та узгоджено питання стосовно організації академічної мобільності студентів та молодих науковців між університетами-партнерами.

“Erasmus Mundus” – освітня програма ЄС, спрямована на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення мобільності серед студентів, викладачів, науковців європейських університетів та вищих навчальних закладів третіх країнах на всіх континентах.

Олександр Іванович виступив із презентацією системи вищої медичної освіти в Україні в цілому та БДМУ зокрема. Окрім того, в рамках робочої зустрічі координатори програми презентували офіційний веб-сайт проекту, який відіграє важливу роль в  поширенні його цілей та результатів, а також стане джерелом інформації про дану програму та умови участі в ній.

Хочемо зазначити, що долучення БДМУ до європейської програми академічної мобільності є новим етапом розвитку міжнародного співробітництва університету, що, в свою чергу, вже вкотре підтвердило визнання БДМУ в європейському освітньому просторі.

Також варто наголосити на тому, що мобільність студентів та викладачів є одним із основних принципів сучасної європейської освіти. Навчання, стажування та дослідницька робота за кордоном збагачує індивідуальний досвід людини, надає їй можливість дізнатися більше про інші моделі створення та поширення знань, дозволяє розширити мережу контактів і спілкування та поглибити знання іноземних мов. Студенти старших курсів і науковці з різних країн, включаючи Україну, мають змогу отримувати стипендії від ЄС для продовження навчання або проведення наукових досліджень у країнах ЄС.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати