• Українська
  • English
Студенти-стоматологи провели благодійну акцію у Чернівецькому багатопрофільному ліцеї
Студенти-стоматологи провели благодійну акцію у Чернівецькому багатопрофільному ліцеї

Студенти-стоматологи провели благодійну акцію у Чернівецькому багатопрофільному ліцеї

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ. Щороку з нагоди Дня святого Миколая колектив кафедри хірургічної та дитячої стоматології проводить доброчинні акції в дитячих установах міста. Цьогоріч привітання отримували вихованці спеціалізованої школи-інтернату “Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей”.

У даному закладі, окрім вже звичних для дітей привітань, було організовано заходи санітарно-просвітницького спрямування.

Зокрема, лікарями-інтернами представлено навчальний фільм та презентаційну лекцію “Основи стоматологічного здоров’я”, в якій розповідалось про будову зубів, їх функції та основи здорового харчування.

Майбутніми фахівцями надано рекомендації, як правильно чистити зуби та як обирати засоби гігієни у відповідності до віку. Також школярів познайомили із основними стоматологічними захворюваннями та причинами їх виникнення. Учням продемонстрували навчальне відео“Техніка чищення зубів” та показали правила користування флосами.

Наприкінці свята була проведена вікторина, в якій активно брали участь як вихованці, так і вчителі навчального закладу. Виходячи із зали під супровід пісні “Миколай бородатий”, школярі отримали подарунки, а саме засоби та предмети гігієни ротової порожнини, як згадку про те, що профілактика найкращий спосіб зберегти здорові зуби. На заході були присутні 120 дітей віком 12-16 років. Напередодні свята лікарі-інтерни під керівництвом викладачів кафедри провели санацію ротової порожнини всім вихованцям школи-інтернату.

Не залишився поза увагою кафедри також і “Притулок для дітей”, що знаходиться по вул. Головній, 169. Студенти 3 курсу стоматологічного факультету разом із викладачами кафедри та куратором 18 грудня  відвідали даний заклад. Окрім численних подарунків дітям було проведено урок стоматологічного здоров’я та майстер-класи із чистки зубів.

Керівництво вище зазначених закладів висловило слова щирої подяки за проведені заходи.

Матеріал підготували:  доцент Наталія Кузняк, завідувач  кафедри та магістри – Анастасія Мороз й Зоряна  Гаврилюк 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати