• Українська
  • English
“Круглий стіл” на кафедрі педіатрії та медичної генетики
“Круглий стіл” на кафедрі педіатрії та медичної генетики

“Круглий стіл” на кафедрі педіатрії та медичної генетики

ДО 70-РІЧЧЯ БДМУ. Під час проведення круглого столу, присвяченого 70-річчю Буковинського державного медичного університету, студентів ознайомлено з історією кафедри педіатрії та медичної генетики.

У процесі спілкування студентів зацікавили наукові здобутки кафедри.

Багато запитань стосувалися можливостей виконання генетичних досліджень, які були проведені науковцями кафедри. Цікавила студентів і ефективність схем діагностики та лікування, запропонованих та запатентованих співробітниками кафедрами в ході проведених науково-дослідних робіт.

Дослідження кафедри є невід’ємною складовою науково-дослідної роботи університету, спрямовані на здійснення наукових досліджень розвитку педіатрії, а саме гастроентерології і ендокринології, та медичної генетики. Звернена увага присутніх на тісну співпрацю кафедри із науковцями інших закладів України, США, Німеччини, Румунії та Російської Федерації.

Співробітники кафедри проводять консультативно-лікувальну роботу в базовій лікарні та лікувальних закладах районів області. Майже кожен із співробітників кафедри має другу суміжну спеціалізацію, окрім педіатрії (з дитячої гастроентерології, медичної генетики, дитячої кардіології, функціональної діагностики, дитячої ендокринології, анестезіології), що дозволяє всебічно обстежити пацієнта та, за необхідністю, надати кваліфіковану допомогу.

Під час бесіди виявлено доброзичливе ставлення студентів до колективу кафедри, професіоналізм та гуманність викладачів.

У процесі дискусії зі студентами обговорені перспективи подальшої роботи кафедри педіатрії та медичної генетики, які полягають у підвищенні професійного рівня, педагогічної майстерності та наукової кваліфікації професорсько-викладацького складу, забезпеченні достатнього науково-теоретичного і методичного рівня викладання педіатрії та медичної генетики; використанні у навчальному процесі новітніх інноваційних та інформаційних технологій, інтерактивних методів і засобів навчання; розвитку потенційних здібностей майбутніх дослідників у студентів та підготовці конкурентоспроможних фахівців.

Матеріал підготувала: асистент кафедри педіатрії та медичної генетики Наталія Підвисоцька

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати