• Українська
  • English
Стоматологи БДМУ відзначили професійне свято благодійною акцією
Стоматологи БДМУ відзначили професійне свято благодійною акцією

Стоматологи БДМУ відзначили професійне свято благодійною акцією

ДЕНЬ СТОМАТОЛОГА. В рамках святкування 70-річчя БДМУ і до Дня стоматолога колектив кафедри хірургічної та дитячої стоматології, студенти 5 курсу стоматологічного факультету, та лікарі-інтерни ІІ-го року навчання БДМУ провели благодійно-просвітницьку акцію приурочену цим святам.

Студенти, лікарі-інтерни спілкувалися з громадянами міста, розповідали їм про способи та засоби гігієни ротової порожнини, профілактику стоматологічних захворювань, дарували зубні щітки та флаєри з корисною інформацією.

Дуже приємно коли слово “лікар-стоматолог” викликає посмішку на вустах людей, адже не секрет що з цим словом у більшості людей виникають негативні асоціації. Сподіваємось в майбутньому випускники стоматологічного факультету БДМУ будуть дарувати людям тільки посмішки і радість.

Історія свята

Відзначати День стоматолога 9 лютого, в день Святої Аполлонії має вагомі причини, перша серед яких – це дивовижно привабливий образ Аполлонії, що дійшов до нас через століття.

Аполлонія – дочка видного олександрійського чиновника, яка увірувала в Христа. На думку гонителів християнства, вона подавала поганий приклад співгромадянам, які повинні були дотримуватися багатобожжя і вірити в божественне походження імператора. Аполлонію піддали жорстоким тортурам, вимагаючи зречення від християнства. Коли вона відмовилася відректися від своєї віри, її схопили, спочатку їй вирвали всі зуби і погрожували спалити її живою. Аполлонія не здригнулася перед обличчям смерті. Вона попросила її розв’язати, щоб вона змогла стати на коліна і виконати вимогу юрби. Коли ж її розв’язали, відважна жінка сама кинулася у вогонь. Це трапилося 9 лютого 249 року.

Страждання і християнський подвиг Аполлонії так вразили її сучасників і нащадків, що народилася легенда про те, що варто тільки вимовити ім’я Аполлонії, помолитися їй – і зубний біль вщухне. У 300 році Аполлонія була канонізована як свята мучениця. Її день – 9 лютого.

Матеріал підготували: асистент кафедри хірургічної та дитячої стоматології Андрій Бамбуляк та асистент кафедри фтизіатрії та стоматології Інга Єременчук 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати