• Українська
  • English
Школа молодого викладача
Школа молодого викладача

Школа молодого викладача

ДОСВІД СТАРШИХ КОЛЕГ. Згідно плану роботи “Школи молодого викладача” 20 березня на базі кафедри дерматовенерології Буковинського державного медичного університету проведено відкрите практичне заняття з дисципліни “Дерматологія. Венерологія” зі студентами 17 групи 4 курсу медичного факультету №2, на якому були присутні молоді викладачі з 12-ти теоретичних та клінічних кафедр БДМУ, а також керівник “Школи молодого викладача”, проректор з науково-педагогічної роботи та виховання, доцент Ніна Зорій. Практичне заняття провів досвідчений викладач кафедри дерматовенерології – доцент Михайло Перепічка, який неодноразово номінувався студентами БДМУ як один із кращих викладачів клінічних кафедр університету.

Заняття проведено згідно методичних розробок практичних занять з навчальних тем на високому методичному рівні. На початку заняття викладач акцентував увагу студентів на актуальності теми заняття, ознайомив їх із сучасними статистичними даними щодо захворюваності. Під час розгляду теоретичної частини теми заняття використано значну кількість навчально-наочних засобів (муляжі, навчальні таблиці, фотоілюстративний матеріал, у тому числі із застосуванням комп’ютерних форм навчання). Під час практичної частини заняття проведено курацію хворих із відпрацюванням практичних навичок з обстеження пацієнтів. З метою контролю засвоєння знань студентів використано тестові завдання різного ступеня складності, а також клінічні ситуаційні, у тому числі, фотоілюстровані задачі.

Під час розгляду тем заняття Михайло Петрович значну увагу приділяв також аспектам виховного процесу, акцентуючи увагу студентів на особливостях медичної деонтології та етики лікаря при обстеженні хворих на венеричні хвороби, а також наголошував студентам на необхідності систематичного розширення та постійного удосконалення своїх професійних знань та вмінь.

Впродовж практичного заняття студенти групи активно залучалися до розгляду теоретичних та практичних аспектів теми заняття, емоційно реагували на наведені викладачем клінічні випадки з медичної практики.

Після завершення практичного заняття проведено аналіз навчально-методичних та виховних його аспектів із залученням присутніх на занятті викладачів “Школи молодого викладача”, завідувача кафедри дерматовенерології, професора Ольги Денисенко та керівника “Школи молодого викладача”, доцента Ніни Зорій, яка підкреслила яскравий педагогічний талант доцента Перепічки М.П., його любов до студентів, тонке почуття гумору. Слухачі школи молодого викладача мали можливість побачити демонстрацію основних педагогічних вмінь та навичок в процесі проведення практичного заняття в університеті.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати