• Українська
  • English
Студенти БДМУ провели просвітницьку акцію до Дня боротьби із туберкульозом
Студенти БДМУ провели просвітницьку акцію до Дня боротьби із туберкульозом

Студенти БДМУ провели просвітницьку акцію до Дня боротьби із туберкульозом

ЗУПИНИМО ТУБЕРКУЛЬОЗ. 24 березня в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом. З цієї нагоди студенти Буковинського державного медичного університету провели просвітницьку акцію для мешканців міста. Студенти роздавали тематичні матеріали з інформацією про цю небезпечну недугу.

Співробітники кафедри фтизіатрії та пульмонології підготували брошури з інформацією про туберкульоз, шляхи інфікування, методи профілактики та куди потрібно звертатися за консультацією і отриманням спеціалізованої допомоги.

Окремо виділені запитання з доступними відповідями, які найчастіше цікавлять перехожих, а саме: як можна заразитися туберкульозом? У дитини сильно збільшена проба Манту. Чи обов’язково це означає, що вона хвора на туберкульоз? Коли з’являються перші симптоми захворювання? Чим відрізняється “відкрита” форма туберкульозу легенів від “закритої”? Що означає термін “тубінфікований”? тощо.

– Більшість чернівчан проявляли зацікавленість та із захопленням слухали майбутніх лікарів про основні методи профілактики, які допоможуть убезпечити людей від туберкульозу, – розповідає координатор акцій Інга Єременчук, асистент кафедри фтизіатрії та пульмонології.

Як зазначає фахівець, на туберкульоз хворіють люди різного віку і статі. Паличка Коха не розрізняє соціального статусу і з однаковою ефективністю заражає різні верстви населення. Мікобактерії туберкульозу, які уперше проникають в організм людини, розповсюджуються в ньому, але не обов’язково викликають захворювання. Багато з них гине, але деякі можуть зберегти життєздатність і роками перебувати в організмі, не завдаючи йому шкоди.

Такі несприятливі чинники, як: погані житлові умови, неповноцінне харчування, брак доброї питної води, стреси, недосипання, зниження опірності організму внаслідок перенесення інших хвороб, низька санітарна культура населення збільшують ризик зараження. Найбільш схильні до захворювання на туберкульоз ті, хто зловживає алкоголем і палінням. Усі  ці фактори знижують опірність організму, і зустріч з паличкою Коха обертається трагедією.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати