• Українська
  • English
Круглий стіл до Всесвітнього дня здоров’я
Круглий стіл до Всесвітнього дня здоров’я

Круглий стіл до Всесвітнього дня здоров’я

ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я. Щорічно 7 квітня, в день створення Всесвітньої організації охорони здоров’я, уже 63 роки поспіль, починаючи з 1950 року відзначається Всесвітній день здоров’я.

З огляду на актуальність проблеми здорового способу життя населення, до цього дня медична спільнота на світовому, державному, регіональному рівнях впроваджує численні інформаційні просвітницькі заходи, спрямовані на пропагування культури здоров’я, зниження частоти тютюнової, алкогольної та наркотичної залежності, дотримання основних принципів раціонального харчування та достатньої рухової активності, профілактику різних захворювань.

“Було б здоров’я, а все решта додасться” – говорить народна мудрість. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає її повсякденне життя, успіхи на професійній ниві, сімейне благополуччя.

У підтримку всесвітньої акції 4 квітня на кафедрі гігієни та екології Буковинського державного медичного університету керівник студентського наукового гуртка кафедри старший викладач Оксана Кушнір та куратори доцент Наталія Фундюр, асистенти Ірина Візнюк, Оксана Іфтода та Олена Коротун організували засідання “круглого столу “Твоє здоров’я – у твоїх руках”.

До просвітницько-профілактичної роботи активно долучилися студенти курованих груп та гуртківці, висвітлюючи у своїх виступах основні механізми та наслідки шкідливого впливу алкоголю та тютюну на молодий організм: Йосипенко Владислав “Правда і міфи про алкоголь”, Стецик Юлія “Тютюнопаління – тільки факти”. Про основні положення раціонального харчування нагадала всім присутнім Манич Катерина, після чого провела вікторину, у якій навела цікаві відомості про деякі продукти харчування та їх складові. Студент Орлецький Богдан з гумором розповів про вплив сміху на організм, перспективи сміходіагностики та сміхотерапії. Учасники круглого столу взяли активну участь у дискусії щодо причин формування тютюнової та алкогольної залежності, виділили переваги здорового способу життя як необхідної передумови життєвого успіху та дійшли спільної думки, що “Здорове тіло – продукт здорового глузду”.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати