• Українська
  • English
19 травня – Всесвітній день вишиванки

19 травня – Всесвітній день вишиванки

Наша вишиванка – це наша броня. Ми переможемо і відбудуємо нашу прекрасну Україну. Ми сильні в єднанні, з славною історією, з традиціями, з культурою і незламною волею вільних людей.

Ми сильний народ великої країни!

Офіційний проморолик Всесвітнього дня вишиванки 2022

Фотопроект “Вишиванка – мій генетичний код та броня” учасників студій палацу “Академічний”

Вітання з Днем вишиванки від студентів-фармацевтів

Студенти фармацевтичного факультету вітають українців усього світу з Днем вишиванки. Ми – сильні та вільні, перемога за нами. Дякуємо нашим захисникам, які боронять нашу землю. Ви – наша надія, а ми в тилу – ваша підтримка.

Україно, твоя доля вишита то червоними, то чорними нитками…

У день, коли говорить артилерія і ракети, ми єднаємося всією країною хрестиком на вишиванці. Ми молимося за загиблих Захисників України, бо чорний хрестик скорботою нагадує нам ціну свободи…
Не зважаючи на час та інші пріоритети кафедра педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, продовжує пропагувати український стиль занять. Сьогодні, студенти, розповідаючи теми з педіатрії, мали свій дрес-код – вишивану сорочку!
Ми можемо перемагати на всіх фронтах, поки сила нашої єдності вишита хрестиком на полотні!
Леся Романчук

 

А над світом вишиванка цвіте!

Вишиванка – це документ українського народу! Це оберіг!
В орнаментах вся магія, любов та історія
кожного регіону моєї улюбленої
країни!

(К. Жданова-Форманчук, актриса театру і кіно)

17 травня 2022 року студенти-іноземні громадяни 82 групи 1 курсу та 73 групи 2 курсу разом зі своїми кураторами, викладачами кафедри суспільних наук та українознавства Руснак Юлією та Новіковою Тетяною відзначили Міжнародний день вишиванки. Викладачі розповіли студентам про історію свята, пояснили, що вишита сорочка для кожного українця – це не звичайний одяг, а генетичний код, символ національної ідентичності. Вишиванка – це витвір мистецтва, що об’єднує покоління, зберігає самобутність та неповторність українського народу, це духовна броня кожного українця. Сьогодні, коли наш народ протистоїть ворогу і бореться за свою незалежність, це свято набуває особливого значення.

Студенти-іноземці почули цікаву інформацію про історію та походженням українського національного одягу; переглянули презентацію, в якій мали змогу побачити орнаменти, популярні у різних регіонах України; подивились відео, в якому ознайомились з колекцію українського автентичного одягу кінця ХІХ ст. – початку ХХ ст.; прослухали пісню «Мамина сорочка» у виконанні Наталії Май. Студенти декламували вірші про вишиванку українською мовою. Зокрема студенти 73 групи Адітія Бікрам та Талал Хашмі зачитали відомий вірш Дмитра Павличка «Два кольори», а студентки 82 групи – Пал Пурба «Наша хата» і Латхіф Амал «Вишиванка».

Цей захід залишив позитивні враження у студентів, багато з них виявили бажання придбати і собі вишиту сорочку, щоб у майбутньому приєднатися до нас і розділити це свято разом з українцями. Адже сьогодні – це вже не просто одяг, національний атрибут, а символ української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиванки.

ркснак 3
руснак 1
руснак 4
руснак 5
руснак2

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати