• Українська
  • English
Студенти БДМУ дискутували про класичну та альтернативну медицину
Студенти БДМУ дискутували про класичну та альтернативну медицину

Студенти БДМУ дискутували про класичну та альтернативну медицину

ДО ДНЯ НАУКИ. У рамках святкування Дня науки 19 травня у Буковинському державному медичному університеті відбулося перше Дискусійне змагання серед студентів “Альтернативна медицина проти класичної медицини”.

Наукові дебати ініційовані Радою молодих учених з метою організації роботи студентського наукового товариства університету у відповідності до сучасних світових освітніх тенденцій, активного залучення іноземних та вітчизняних студентів до спільної науково-дослідницької діяльності, тренінгу та удосконалення ораторської майстерності.

Захід являє собою нову форму наукової роботи студентів – обговорення двох протилежних точок зору на проблемне питання. Свої погляди відстоювали дві команди: “Harmony” – за альтернативну медицину, та “Scrubs” – за класичну. Після висвітлення своїх позицій у презентаціях, команди обмінялися питаннями та продовжили дискусію із залом та членами журі.

Слід зазначити, що робочою мовою змагання була англійська, хоча команди були сформовані з іноземних та вітчизняних студентів разом. У процесі дискусії учасники дійшли висновку, що кожна система медицини має свої переваги. Високаефективність та технологічність, швидкий ефект та невпинний прогрес, доказовість та наукова обгрунтованість є позитивними моментами традиційної медицини. Природність, неінвазивність, цілісний та індивідуальний підхід, відсутність побічних дій приваблюють пацієнтів у альтернативній медицині.

В обговоренні теми взяли участь професор Руслан Сидорчук та старший викладач Ніна Войткевич, які зазначили, що сьогодення медичної науки диктує необхіднсть та доцільність поєднання цих двох систем. Учасники змагання були відзначені за підготовку та старанність, а також здобули неповторний досвід командної роботи, ораторського мистецтва та вміння вести наукову дискусію.

Матеріал підготували: асистент кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти Наталія Сливка та доцент кафедри патоморфології Олена Тюлєнєва, Голова ради молодих вчених та науковий керівник СНТ БДМУ

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати