• Українська
  • English
У Репужинцях відбувся дев’ятий психологічний інтенсив
У Репужинцях відбувся дев’ятий психологічний інтенсив

У Репужинцях відбувся дев’ятий психологічний інтенсив

З 7 по 13 липня на базі відпочинку Буковинського державного медичного університету у с. Репужинці пройшов черговий щорічний психологічний інтенсив. Участь у ньому традиційно брали студенти та випускники спеціальності «Медична психологія» БДМУ, Національних медичних університетів Києва та Вінниці, студенти і викладачі ЧНУ ім. Ю.Федьковича,  практикуючі психологи, психотерапевти, викладачі та дослідники з різних міст України (Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Суми, Харків, Дніпропетровськ, Кременчуг), загалом понад 100 учасників.

 Беручи до уваги ситуацію в країні та пов’язане з нею зростання потреби у психологічній допомозі різним верствам населення, основною темою інтенсиву стала робота з постраждалими під час політичних криз та військових дій, діагностика та лікування посттравматичного стресового розладу.

У рамках інтенсиву проводився науково-практичний семінар «Короткострокова терапія осіб, що перебувають (або перебували) в кризовій ситуації» за участю Інге Міссмаль – засновниці та виконавчого директора IPSO gGmbH International Psychosocial Organisation (Німеччина), яка поділилась своїм досвідом роботи в Афганістані, де IPSO реалізувала проект підготовки для Міністерства охорони здоров’я психологів-консультантів, лікарів і медичних сестер. Консультанти IPSO в Афганістані за останній рік надали допомогу 50 000 особам під час індивідуальних консультацій.

Тетяна Карпюк (фахівець з урегулювання збройних конфліктів, Інститут діалогу Університету Темпль, Філадельфія, США; Інститут Хайфи, Ізраїль) на основі досліджень, проведених у Ізраїлі, Секторі Гази та Іраку, разом з учасниками інтенсиву створили «дослідницьку лабораторію», де спробували спрогнозувати психологічні наслідки військових дій, визначити особливості реагування на ситуацію різних соціальних груп та розробити заходи з подолання наслідків кризи.

Учасники інтенсиву також мали змогу ознайомитись з сучасними напрямками психології. Працювали групи:

– психодрами (ведучі Олена Попелюк – психотерапевт , секція психодрами Української спілки психотерапевтів, м. Львів; Осипенко Вікторія – викладач кафедри психології та соціології Буковинського державного медичного університету);

– гештальт-терапії (ведучі Ірина Толочко – практикуючий психолог, гештальт-терапевт, супервізор, м.Чернівці; Сергій Пенцак – психіатр, гештальт-терапевт, м.Луцьк);

– роботи зі снами в групах Балінта (ведучий Владислав Газолишин психотерапевт, голова секції груп Балінта Асоціації психотерапевтів та аналітиків України м.Тернопіль);

– арт-терапії (ведучий Павло Дзіковський – психотерапевт, груповий аналітик, арт-терапевт, Українська спілка психотерапевтів, м.Львів);

– групи відреагування – процес-групи (тренер ведучих процес-груп Оксана Пендерецька психолог-консультант, викладач кафедри психології та соціології Буковинського державного медичного університету).

Результати кількамісячної підготовки представили учасникам інтенсиву студенти БДМУ, які під керівництвом викладача кафедри психології та соціології БДМУ Вікторії Осипенко створили плейбек-театр «Луна».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати