• Українська
  • English
Студенти БДМУ повернулися з літньої практики в Австрії
Студенти БДМУ повернулися з літньої практики в Австрії

Студенти БДМУ повернулися з літньої практики в Австрії

Для багатьох людей слово «літо» асоціюється з відпочинком, розвагами, подорожами, а для студентів-медиків – це найкращий час для вдосконалення професійних навичок і здобуття європейського досвіду.

Буковинський державний медичний університет у рамках програми «Студенти-медики без кордонів» під егідою Ліонського Клубу щороку надає чудову можливість студентам пройти одномісячне стажування в найкращих клініках Австрії.

Цього року студенти ІV-V курсів: Яким’юк Анна, Федак Іван, Пушкашу Анастасія, Минзак Дмитро, Курка Стефанія, Нестерчук Андрій, Витвицька Ірина, Гречко Ольга, Голубова Юлія, Бобик Мар’яна, Дроздовська Людмила, Чекушин Дмитро та Олійник Сергій відвідали Загальну лікарню м. Відень (Allgemeines Krankenhaus Wien), Обласну лікарню Св. Пьолтена (Landeskrankenhaus St. Po?lten, Лікарню Св. Йозефа м. Бранау (St. Josefs Krankenhaus Braunau), Обласну лікарню університетської клініки м. Іннсбрук (Landeskrankenhaus Universita?tsklinik Innsbruck), Обласну лікарню м. Шайбс (Landeskrankenhaus Scheibbs), Обласну лікарню м. Льобен (Landeskrankenhaus Leoben), Обласну лікарню м. Брук ан дер Мур (Landeskrankenhaus Bruck an der Mur), Обласну лікарню м. Зальцбург (Landeskrankenhaus Salzburg) та Обласну лікарню м. Амштеттен Landesklinikum Amstetten).

Висококваліфіковані лікарі та медичний персонал, прекрасний професорський склад, новітнє технічне забезпечення та дружелюбна атмосфера створили найкращі умови як для практики, так і для відпочинку студентів. Щодня вони мали можливість на рівні з лікарями проводити огляд хворих, збирати анамнез, аналізувати дані лабораторних та інструментальних методів дослідження, діагностувати патології, слідкувати за лікарськими призначеннями. З точки зору практики у повному обсязі було осягнуто основні види маніпуляцій, взято активну участь у наданні невідкладної медичної допомоги пацієнтам. Практиканти асистували при проведенні різноманітних сучасних операцій хірургічного, гінекологічного, кардіологічного, офтальмологічного профілів. Велику роль у здобутті досвіду відіграла тісна співпраця з австрійськими лікарями під час проведення лікарських нарад, обходів, аналізу проведеної роботи. Для вдосконалення теоретичних знань Ліонський Клуб організовував візити до Музею анатомічних воскових фігур – «Josephinum» (м.Відень), Музею патологічної анатомії Віденського медичного університету – «Narrenturm», Центру психіатрії та неврології в Otto Wagner-Spitales. Окрім здобуття знань та вмінь студенти познайомилися з культурною та історичною спадщиною різних куточків Австрії.

Студенти-практиканти поділилися своїми враженнями.

Стефанія Курка «Для мене добре провести час – це провести його з користю. Протягом місяця я співпрацювала з досвідченим персоналом Вільгельмського шпиталю, спілкувалась з представниками Ліонського клубу, і всі вони охоче ділились не тільки досвідом своєї праці, але й досвідом зі свого життя. У вільний час я мала можливість насолодитись краєвидами Відня, природою Альпійських гір та панорамами інших австрійських міст. Я дуже щаслива, що там побувала.»

Ольга Гречко «Це була незабутня, переповнена позитивними емоціями практика у невеличкому австрійському містечку Зальзбург. Для себе я взяла з цієї практики багато чого нового, що знадобиться у моїй майбутній професії»

Дмитро Минзак «Надзвичайно багато досвіду та вражень. Лікарі завжди раді співпраці та залюбки діляться своїми знаннями. А краса і романтика величного Відня щодня чарувала»

Андрій Нестерчук «Це справжня мотивація до навчання. Щоб вийти на їх рівень, недостатньо просто добре вчитись. Випромінювати доброту і щирість – одна з перших якостей європейських лікарів. Практика в Інсбруку залишила приємні враження та спогади про те, як можна відноситись до професії лікаря»

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати