• Українська
  • English
Міжнародний день перекладача
Міжнародний день перекладача

Міжнародний день перекладача

За рішенням Міжнародної федерації перекладачів щорічно 30 вересня відзначається Міжнародний день перекладача, який з 2004 року проходить під певним гаслом. У 2014 році девіз професійного свята усних та письмових перекладачів «Право на мову: основа усіх людських прав» (“Language Rights: Essential to All Human Rights”). Популярність цього свята зростає з кожним роком. 

Співробітники кафедри іноземних мов БДМУ долучились до свята, запросивши студентів 1-2 курсів медичних факультетів № 1, 2, 3 та стоматологічного до участі у першому засіданні English Speaking Club. Студенти продемонстрували неабиякі поетичні та перекладацькі здібності, читаючи класичну та сучасну поезію та власні переклади відомих майстрів художнього слова: Вільяма Шекспіра, Роберта Бернса, Генрі Лонгфело та інш. Це студенти 2 курсу медичного факультету № 1 Швед Катерина, Григоряк Анна, Чопенко Наталія, Рудницька Любов.

Справжньою несподіванкою для усіх присутніх стала участь у заході студентів-першокурсників 42 групи медичного факультету № 3 із Гани Єремії Оклу та Естер Овусу, які представили поезії відомих африканських поетів Коджо Кей (Гана) та Річарда Нтірі (Уганда), що ввійшли у «Золоту збірку африканських поезій ХХ століття». Свої версії перекладу цих творів представили студентки 1 курсу стоматологічного факультету Ірина Батіг та Анастасія Чокалеу. Студент 1 курсу медичного факультету № 2 Роман Рак вразив усіх присутніх не лише знанням англійської та французької мов, а ще й грою на губній гармошці та гітарі, під супровід якої виконав власну пісню англійською мовою.

На завершення заходу студенти 2 курсу Бовгар Яніна та Малайко Сергій підготували викладачам приємний сюрприз: вони виконали пісню англійською мовою, яку спеціально написали до Дня працівників освіти, що традиційно відзначається в Україні у першу неділю жовтня. Прості і зрозумілі слова пісні надзвичайно зворушили присутніх. Свято завершилось, але студенти не поспішали розходитись. Вони обмінювались враженнями, номерами телефонів та електронними адресами, а також вирішили, що такі засідання клубу слід зробити регулярними та залучати до участі все більше студентів, як вітчизняних, так і іноземних. Адже такі зустрічі та спілкування сприятимуть підвищенню мотивації молодих людей все більше і краще вивчати іноземні мови, які є ключем до отримання знань, збагачення культури та розширення світогляду. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати