• Українська
  • English
До Дня діабету відбулася «Школа здоров’я»
До Дня діабету відбулася «Школа здоров’я»

До Дня діабету відбулася «Школа здоров’я»

На базі КМУ «Міська поліклініка №1» 13 листопада у рамках відзначення Всесвітнього дня діабету для населення області була проведена «Школа здоров’я» за участі студентів та викладачів кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я, а також кафедри гігієни та екології БДМУ.

Розпочали заняття студенти 28 групи V курсу медичного факультету №2 Вікторія Цахнів, Ольга Цурік та Яна Руда з демонстрації санітарного бюлетеня «Солодке життя – гіркі наслідки», який був виготовлений ними відповідно до вимог навчальної програми з соціальної медицини та ООЗ з теми «Методи та засоби гігієнічного навчання та виховання населення». Студенти підготували цікаву лекцію-бесіду про діабет й у живому спілкуванні донесли інформацію до пацієнтів поліклініки про його актуальність, показники поширеності у регіонах та фактори ризику, провели майстер-клас з їх визначення. Роз’яснили механізм розвитку інсулінорезистентності, представивши інсулін ключем, який відкриває вхід глюкози до клітини та дали рекомендації з профілактики діабету. Слухачі «Школи здоров’я» тепло сприйняли виступ майбутніх медиків та побажали їм успішного завершення навчання, терпіння до хворих.

Активними учасниками «Школи здоров’я» були науковці кафедри гігієни та екології БДМУ, такі як: старший викладач Оксана Кушнір (рубрика «Фізкультхвилинка»), асистент Оксана Іфтода («Особливості харчування при діабеті»), завідувач відділення профілактики поліклініки, асистент кафедри соціальної медицини та ООЗ Любов Власик («Як попередити діабет. Спосіб життя при діабеті»), лікар-ендокринолог Іванна Проскурняк («Міфи про діабет»), завідувач клінічною лабораторією Валентина Козмуляк, та медична сестра ендокринологічного кабінету Мар’яна Заплітна.

Усім учасникам санітарно-просвітницької акції визначали рівень цукру крові, індекс маси тіла, роздавали пам’ятки та пригощали м’ятним чаєм.

 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати