• Українська
  • English
Круглий стіл до Дня невролога
Круглий стіл до Дня невролога

Круглий стіл до Дня невролога

До дня невролога, який щорічно медичною світовою спільнотою відзначається 1 грудня, кафедра нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка провела круглий стіл з інтернами, що здобувають спеціальність «Загальна практика-сімейна медицина» (керівник к.мед.н., доцент Яремчук О.Б.) на тему «Захворювання нервової системи в практиці сімейного лікаря».

Особливу увагу приділено питанням ранньої діагностики неврологічних захворювань, наданню невідкладної допомоги при гострих станах, лікуванню больових синдромів. Було ініційовано дискусію про проблеми та перспективні плани надання допомоги особам із захворюваннями нервової системи в Україні та світі.

Неврологічні захворювання охоплюють більшість людей, оскільки немає жодної людини в світі, яка б хоч раз у житті не відчула м’язовий біль, запаморочення чи безсоння. Рання діагностика, лікування та профілактика захворювань нервової системи є важливою проблемою сучасної медицини, від вирішення якої багато в чому залежить успіх боротьби з такою соціально значущою патологією, як судинні (інсульт, судинна енцефалопатія, деменція), травматичні, інфекційні, метаболічні ураження нервової системи, больові синдроми різної локалізації, неврологічні ускладнення сифілісу, СНІДу та інших хвороб.

Щорічно кількість неврологічних хворих збільшується у всьому світі. В Європі захворювання неврологічного профілю діагностуються у 1/4 населення, а витрати на їх лікування становлять 1/3 витрат, що спрямовуються на медичні цілі. Питання ранньої діагностики захворювань нервової системи сьогодні часто лягає на плечі лікарів загальної практики. Сімейний лікар допомагає хворим з хронічними захворюваннями нервової системи, надає першу допомогу при невідкладних станах. У структурі захворювань на амбулаторному прийомі в сімейного лікаря неврологічна патологія діагностується майже в 30% пацієнтів. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати