• Українська
  • English
26 січня – День Республіки Індія

26 січня – День Республіки Індія

День Республіки Індії – це національне свято Індії, яке знаменує прийняття Конституції та перехід країни від статусу британського домініону до республіки 26 січня 1950 року. В Індії люблять і знають свою історію, традиції, знайомлять з ними не тільки молоде покоління, а й туристів також.

Усі жителі країни відзначають цю дату. Чудові паради в Джанпат, Нью-Делі, за участю індійської національної армії і підняття національного прапора в різних частинах країни – звичайна практика, якої дотримуються в цей день. Військовослужбовці різних військ проходять маршем. Над площею пролітають гелікоптери, розсипаючи пелюстки квітів. Свою майстерність демонструють льотчики бойових літаків. Як правило, бойова техніка також демонструється на урочистому параді. В цей день відбувається традиційне та урочисте вручення медалей за відвагу, за особливі досягнення в науці та мистецтві.

З Індією нашу країну пов’язують давня дружба і співробітництво в різних галузях зокрема медицині. Маємо надію, що у наших країн серйозні подальші перспективи розширення двосторонніх відноси в сфері охорони здоров’я та науки і освіти. Шановні індійські студенти, дозвольте щиро привітати вас з великим національним святом – Днем Республіки!

Інформацію підготувала головний куратор медичного факультету №3 д Юлія ЦИСАР.

Інформаційна година, приурочена Дню Республіки Індія

26 січня – День Республіки Індія. Це свято вважається найголовнішим в Індії. На його честь у Нью-Делі проходить парад, влаштовують фестивалі народних танців і музики, театральні вистави та інші культурні заходи.

З нагоди даного свята, доцентом кафедри фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата Світланою Семененко була проведена он-лайн інформаційна година для студентів 5 курсу, 65 групи, спеціальність «Медицина», ОКР-магістр, медичного факультету №4. Студентам була представлена презентація про історію виникнення свята, його важливість та актуальність. Студенти поділилися особистими враженнями про відзначення даного свята в їхній країні, його традиції та звичаї.

Національне свято Індії

День Республіки Індії – це свято, яке знаменує прийняття Конституції та перехід країни від статусу британського домініону до республіки 26 січня 1950 року.  Усі жителі країни відзначають цю дату. Куратор 61 групи 5 курсу доцент кафедри акушерства та гінекології Марина Гресько привітала студентів своєї кураторської групи зі святом.

Під час зустрічі поговорили про такі найцікавіші факти цієї екзотичної країни сучасного світу як те що:

  • Офіційна назва країни бере свій початок від назви річки Інд.
  •  Індійський прапор складається з трьох горизонтальних смуг: світло-оранжевий — хоробрість і самопожертва, білий — миролюбство та зелений — родючість і життєдайність. На білій смузі зображено буддистський символ «Дхармачакра» або колесо закону.
  • Офіційною мовою є Гінді, та всього в Конституції вказано двадцять дві офіційні мови.
  • В деяких індійських сім’ях жінки ніколи не вимовляють ім’я чоловіка вголос, тому, що це на думку індійців неповага до нього. У звернені вживають такі слова як «привіт», «поглянь сюди» і так далі.
  • Одноразовий посуд в Індії повністю екологічний. Стаканчики, в які розливають чай або каву на вулиці роблять з глини, а тарілки з пальмового листя.

День Республіки Індія – одне з найважливіших державних свят країни.

Звільнення від колоніального впливу Британії і проголошення Індії республікою, а також прийняття в 1950 році Конституції було великою подією на шляху формування незалежної та демократичної держави. З ініціативи куратора 92 групи 3 курсу МФ4, доцента кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії Евеліни Ленги, була проведена онлайн зустріч зі студентами.

Куратор підготувала коротку історичну довідку, а студенти розповіли як відбувається святкування Дня Республіки в кожному регіоні загалом та особисто у їх родинах. Поряд із помпезним парадом у столиці, в кожному куточку країни організовуються концерти, світлові шоу та інші веселі атракції. Традиційно, разом з родинами, усі переглядають TV-трансляцію параду, а потім йдуть на солодкі гостини до друзів чи родичів. Бажаємо Республіці Індія миру, добробуту та процвітання!

День Республіки

Цьогоріч 26 січня Індія відзначає 74 річницю Дня Республіки – свого національного свята на честь прийняття Конституції. Індійська спільнота студентів – найчисельніша з усіх іноземних студентських груп Буковинського державного медичного університету, тож на медичному факультеті №4 було проведено онлайн інформаційні години зі студентами, присвячені цьому святу.

Студенти 62 групи 5 курсу разом із куратором Рощук О.І. на виховній годині створили word cloud в Mentimeter зі слів, що асоціюються у них із Днем Республіки. Свобода, гордість, культура, сила, нація, щаслива республіка – бачимо, наскільки співзвучні ці слова із нашим українським баченням держави!

Студенти залюбки ділилися особливостями святкування цього дня як на державному рівні – парад у столиці за участі президента і прем’єр-міністра країни, культурно-розважальні фестивалі. А також затишні сімейні традиції: спільне готування особливих страв, пікніки та вечірки у традиційному одязі.

Дорогі студенти, дозвольте ще раз щиро вас привітати з цим величним святом – Днем Республіки Індія! Пишайтеся, що ви є частиною цієї великої нації з неймовірною культурою та історією! Примножуйте славу своєї країни, ставши чудовими лікарями у майбутньому!

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати