• Українська
  • English
На кафедрі догляду за хворими та ВМО відбувся круглий стіл
На кафедрі догляду за хворими та ВМО відбувся круглий стіл

На кафедрі догляду за хворими та ВМО відбувся круглий стіл

30 березня за сприяння декана медичного факультету №4, професора Таміли Сорокман на кафедрі догляду за хворими та вищої медсестринської освіти відбувся круглий стіл,

у якому взяли участь: завідувач кафедри професор Ігор Плеш, головний куратор факультету Світлана Семененко, студенти-магістранти сестринської справи Марина Бачу, Ірина Слободян, Ольга Урсакій та студенти-бакалаври медичного факультету №4 спеціальності «Сестринська справа».

З вітальним словом до студентів звернувся завідувач кафедри, професор Ігор Плеш, який розповів присутнім про науково-практичну, педагогічну та дослідницьку підготовку магістрів медицини зі спеціальності «Сестринська справа».

Головний куратор медичного факультету №4 Світлана Семененко ознайомила студентів зі ступеневою медсестринською освітою, а також розповіла їм про те, що медичний факультет №4 випустив понад 1000 бакалаврів та 30 магістрів сестринської справи.

Магістранти сестринської справи Марина Бачу, Ірина Слободян, Ольга Урсакій поділилися зі студентами враженнями про навчання у магістратурі.


Медсестринська освіта включає три рівні навчання: І рівень – дипломована медична сестра; ІІ рівень – медична сестра-бакалавр; ІІІ рівень – медична сестра-магістр.

Медична сестра-бакалавр медицини працює на посадах: головна медична сестра, старша медсестра відділення, медсестра-бакалавр – помічник сімейного лікаря, медсестра-бакалавр спеціалізованого відділення, медсестра-бакалавр соціальний працівник.

Магістр – це освітньо-кваліфікаційний рівень, що передбачає здобуття повної вищої освіти на базі відповідної спеціальності, освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» (базова вища освіта) або освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» (повна вища освіта).

Завдання магістра «Сестринської справи» – підготовка фахівців у медучилищах, коледжах і університетах, організація і проведення безперервного навчання медсестер на робочих місцях, організація і керівництво відділеннями сестринського догляду та хоспісами.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати