• Українська
  • English
Студенти провели круглий стіл, присвячений видатним вченим-мікробіологам
Студенти провели круглий стіл

Студенти провели круглий стіл, присвячений видатним вченим-мікробіологам

1 квітня у формі круглого столу відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри мікробіології та вірусології на тему:

«Світове визнання з мікробіології та гордість моєї країни», присвячене провідним науковцям-мікробіологам. Головним завданням круглого столу було ознайомлення студентів зі здобутками всесвітньо відомих вчених-мікробіологів. До організації заходу були залучені студенти медичних факультетів №1-4, які володіють англійською мовою.

Студентам-іноземним громадянам розповіли про українських мікробіологів – Іллю Ілліча Мечнікова та Зельмана Абрахама Ваксмана, яких у багатьох енциклопедіях помилково називають російськими вченими.

Студентка 18 групи 5-го курсу медичного факультету №2 Герасим’юк Ірина підготувала доповідь про уродженця селища Іванівка, що неподалік Харкова, – Іллю Ілліча Мечнікова. Презентація виявилась цікавою і для студентів, і викладачів, так як Ірина детально презентувала біографію українського вченого та всі його наукові здобутки.

Студент 18 групи 5-го курсу медичного факультету №2 Патрабой Віктор та студентки 8 групи 2-го курсу медичного факультету №1 Гуменна Марина та Головачук Катерина представили присутнім біографію та досягнення Зельмана Абрахама (Соломона Яковича) Ваксмана – українського емігранта у США з селища Нова Прилука (нинішній Липовецький район Вінницької області), лауреата Нобелівської премії з фізіології і медицини. Його винахід стрептоміцину був найважливішим здобутком у лікуванні туберкульозу.

Студент 28 групи 2 курсу медичного факультету №3 Абдульрахім Ісса розповів про відомого арабського вченого Аль Разі, який досліджував кір та натуральну віспу. Його доповідь була доповнена відеоматеріалом про здобутки Аль Разі.

Баа Ама Овусуаа та Адеджар Агбо Паул – студенти 41 групи 2 курсу медичного факультету №3 – доповідали про вченого Макса Тейлора, який досліджував жовту лихоманку. Їх презентація відобразила труднощі розробки та впровадження вакцин.

Студент 57 групи Бішт Джаймі Джай Сінгх ознайомив присутніх з  актуальною проблемою сучасної медицини, над якою нині працюють провідні вчені-мікробіологи та вірусологи, – лихоманкою Ебола.

У засіданні також взяли участь студенти 3-4 курсу спеціальності «Лабораторна діагностика» (ОКР – бакалавр), які активно долучилися до обговорення питань.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати