• Українська
  • English
У БДМУ відбулися Горбуновські читання
У БДМУ відбулися Горбуновські читання

У БДМУ відбулися Горбуновські читання

5-6 травня на базі Буковинського державного медичного університету відбулися читання «Екологічний стан і здоров’я жителів міських екосистем»,

присвячені пам’яті Віктора Горбунова – відомого громадського діяча та науковця Буковини. Читання проводилися з ініціативи Національного технічного університету «Харківський політехнічний університет» та Буковинського державного медичного університету за сприяння Чернівецької міської ради. В читаннях взяли участь представники 29 навчальних, науково-дослідних закладів, державних та громадських організацій України, депутати Чернівецької міської ради.

Від оргкомітету учасників читань привітали ректор БДМУ Бойчук Т.М. та проректор з наукової роботи  НТУ «ХПІ» Марченко А.П. З вітальним словом до гостей звернулися також секретар Чернівецької міської ради Кушнірик Я.Д., керуючий справами Чернівецької облради Борець М.Я., керівники департаментів Чернівецької облдержадміністрації.

З пленарними доповідями перед учасниками читань виступили відомі науковці України:

  • Власик Леонід Іванович, д.м.н., проф., зав. кафедри гігієни та екології, Буковинський держаний медичний університет (м.Чернівці) «УЛЬТРАДИСПЕРСНІ ЧАСТИНКИ В АТМОСФЕРНОМУ ПОВІТРІ ТА ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ»
  • Гвоздяк Петро Ілліч, д.б.н., проф., Лауреат державної премії в галузі науки і техніки, Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України (м. Київ) «НОВА КОНЦЕПЦІЯ ПИТНОЇ ВОДИ»
  • Мовчан Ярослав Іванович, д.б.н., проф., Лауреат державної премії в галузі науки і техніки, Голова Національного Екоцентру України, зав. проблемною науковою екологічною лабораторією, Національний авіаційний університет (м. Київ)  «Енергоефективність як інструмент екологізації сучасного міста»
  • Петрушка Ігор Михайлович, д.т.н., проф., зав. кафедри екологічної безпеки та  природоохоронних технологій, заступник директора інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму, Національний університет «Львівська політехніка» (м. Львів) «Екологічна безпека поводження з токсичним водним середовищем»

За результатами читань прийнято рішення та рекомендації органам місцевого самоврядування та державної влади щодо покращення екологічної ситуації в містах – вагомого чинника забезпечення здоров’я городян, за рекомендацією програмного наукового комітету видано збірник матеріалів підготовлених учасниками читань.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати