• Українська
  • English
У БДМУ провели круглий стіл до Дня медичної сестри
У БДМУ провели круглий стіл до Дня медичної сестри

У БДМУ провели круглий стіл до Дня медичної сестри

14 травня на базі кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти відбувся круглий стіл, приурочений Дню медичної сестри.

На заході були присутні: проректор з навчально-педагогічної роботи та виховання, доцент Ніна Зорій; декан медичного факультету №4, професор Таміла Сорокман; головна медична сестра міської клінічної лікарні №3 Катерина Гончар; старша медична сестра реанімаційного відділення Міської дитячої клінічної лікарні Світлана Загарюк; медбрат хірургічного відділення Військового госпіталю А 10/24, учасник антитерористичної операції на сході України Іван Піц; головний куратор медичного факультету №4, кандидат біологічних наук Світлана Семененко; доцент кафедри догляду за хворими та ВМО, доцент Лілія Борейко; асистент кафедри догляду за хворими та ВМО Алла Перижняк та студенти 1-го курсу медичного факультету №4, спеціальність «Медична сестра – бакалавр».

Ведучим заходу був завідувач кафедри догляду за хворими та ВМО, професор Ігор Плеш, який відкрив свято та привітав присутніх з Днем медичної сестри.

Перед присутніми виступили: доцент Ніна Зорій, професор Таміла Сорокман, Катерина Гончар, Світлана Загарюк, Іван Піц, Світлана Семененко та староста 1-го курсу медичного факультету №4 Анастасія Марцинюк.

Під час круглого столу були обговорені питання розвитку медсестринства в Україні та світі, внесок Флоренс Найтінгейл та Софії Окуневської у розвиток медсестринства, роль медичної сестри у практичній охороні здоров’я та багатоступеневої медсестринської освіти у Буковинському державному медичному університеті.

Жваву дискусію у присутніх викликав виступ Івана Піца, який розповів майбутнім медичним сестрам про значимість їхньої професії не тільки у мирний час, але й під час військових дій, про патріотизм та героїзм медичних працівників.

Студенти з цікавістю слухали та активно брали участь в обговоренні, задавали доповідачам багато запитань.

Такі зустрічі надихають молоде покоління та виховують його у дусі патріотизму і відданості своїй професії.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати