• Українська
  • English
«Провізором бути престижно»
«Провізором бути престижно»

«Провізором бути престижно»

Під таким гаслом 17 червня пройшла зустріч представників університету з цьогорічними випускниками фармацевтичного відділення Чернівецької філії медичного коледжу «Монада».

З презентацією фармацевтичного факультету перед випускниками виступила доцент кафедри медичної та фармацевтичної хімії Аліна Грозав, яка розповіла про матеріально-технічну базу факультету, студентське життя та ознайомила з правилами прийому в 2015 році.

Професія провізора затребувана. Вже третій рік поспіль випускники навчальних закладів I-II рівнів акредитації при отриманні диплома молодшого спеціаліста за спеціальністю «Фармація» мають можливість продовжувати навчання у Буковинському державному медичному університеті за скороченим терміном підготовки для здобуття повної вищої освіти та отримання кваліфікації «Провізор».

Саме провізор володіє найбільшим спектром професійних можливостей і не має проблем із працевлаштуванням у будь-якій країні світу. Заслужена престижність та шляхетність цієї професії підтверджується світовим досвідом, стрімким розвитком фармації у світі та зокрема в Україні, високою концентрацією капіталовкладень у галузь, мільярдними прибутками фармацевтичних компаній. Отже, провізор – спеціаліст, фах якого в силу своєї «багатовекторності» та різноплановості може піддатися великій кількості перетворень та завжди відповідати вимогам часу

Вступ 2015. Особливостями вступної кампанії для абітурієнтів, які здобули кваліфікацію молодшого фармацевта є те, що вони мають можливість вступати відразу на 2 курс денної та заочної форм навчання за спеціальністю «Фармація». Прийом документів у таких абітурієнтів відбуватиметься без сертифікатів ЗНО на основі внутрішнього тестового іспиту з фармакології. В університеті активно функціонує сайт «Інформаційний центр абітурієнта БДМУ», «Центр підготовки абітурієнта БДМУ», де викладена актуальна і корисна інформація щодо вступу до університету.

Матеріально-технічне забезпечення. В університеті функціонує навчально-виробнича аптека, яка має ліцензію на роздрібну торгівлю та виготовлення лікарських засобів. Під час оволодіння практичними навичками та проходження практик на базі навчально-виробничої аптеки, студенти отримують важливий урок від фармацевтів-практиків та викладачів, який допомагає їм у майбутньому професійно і грамотно виконувати свої обов’язки на робочому місці.

Можливості працевлаштування провізорів. Здобувши повну вищу освіту за спеціальністю «Фармація» професійна діяльність може здійснюватись на посадах завідувача аптекою, провізора-аналітика, провізора-технолога, токсиколога, фармаколога, наукового співробітника, консультанта з ефективності підприємства, консультанта з раціоналізації виробництва, рекламіста, маркетолога, фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку та інших посадах.

Велика кількість випускників фармацевтичного відділення медичного коледжу «Монада» виявили бажання продовжити навчання у БДМУ, деякі з них поділились своїми враженнями:

Вікторія Андріяш, претендентка на диплом з відзнакою:

«Вирішила пов’язати своє життя з фармацією ще з дитинства, і зараз не шкодую про це. Про фармацевтичний факультет БДМУ чула тільки хороші відгуки від колишніх випускників коледжу, які зараз є студентами фармацевтичного факультету. Знаю, що в університеті значна увага приділяється сучасним технологіям навчання. Тому планую продовжити навчання за фахом саме в Буковинському державному медичному університеті».

 

Ірина Гнеп, претендентка на диплом з відзнакою:

«Під час переддипломної практики зрозуміла, що робота в аптеці – це те чим я хотіла займатися. Звичайно хочу продовжити навчання та здобути вищу освіту, але разом з тим, не покидаючи роботу за фахом. Тому планую обрати заочну форму навчання за спеціальністю «Фармація» в Буковинському державному медичному університеті. Чому БДМУ? Тому, що БДМУ – це лідер вищої освіти України, тому, що БДМУ – перший у рейтингу інтернет-присутності вузів, тому що БДМУ знаходиться в найкомфортнішому місті України, яке я дуже люблю».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати