• Українська
  • English
Начально-виробнича практика з промислової технології ліків
Начально-виробнича практика з промислової технології ліків

Начально-виробнича практика з промислової технології ліків

Важливе місце у підготовці випускника вищої школи до професійної діяльності займає практика, яка є невід’ємною складовою навчального процесу спеціалістів фармації.

Від якісної організації навчально-виробничої практики залежить професійне становлення майбутніх фахівців. У цьому аспекті доброю традицією стала співпраця Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний університет» та Публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Галичфарм» (корпорація ARTERIUM м. Львів).

ПАТ «Галичфарм» є одним з передових вітчизняних підприємств у сфері виробництва готових лікарських засобів, фітохімічних субстанцій на основі екстракції лікарської рослинної сировини. Виробництво ін’єкційних розчинів у ампулах методом шприцевого наповнення та повний цикл виробництва фітохімічного цеху ПАТ «Галичфарм» сертифіковано на відповідність міжнародним стандартам Належної Виробничої Практики (GMP), що дає можливість виходити на європейський ринок та забезпечувати населення і лікувально-профілактичні заклади безпечними, якісними та доступними лікарськими засобами.

У цьому році 20 студентів 4-го курсу фармацевтичного факультету спеціальності «Фармація» ОКР «спеціаліст» упродовж п’яти днів проходили навчально-виробничу практику з промислової технології ліків на базі даного фармацевтичного підприємства. Студентам випала чудова нагода побачити на власні очі весь виробничий процес виготовлення лікарських засобів, поспілкуватися з працівниками, задати питання, відчути атмосферу яка панує на підприємстві.

Cтуденти працювали у відділах контролю якості, аналітичній та технологічній лабораторіях «Дослідного центру», мали можливість проводити оцінку якості зразків субстанцій лікарських засобів, були присутні при перевірці води для ін’єкцій у бактеріологічній лабораторії. Ознайомились із сучасними аналітичними приладами, працювали з технологічним регламентом щодо промислового виготовлення ліків, що сприяло поглибленню знань отриманих на практичних заняттях. ознайомилися з роботою ампульного, таблетного та хімічного цехів. Цікавою була також екскурсія у новоствореному музеї підприємства, яка залишила багато позитивних вражень.

Отже, з впевненістю можна стверджувати, що виробнича практика на великих фармацевтичних підприємствах є одним з важливих елементів формування професійної особистості спеціаліста, оскільки студенти стають повноправними учасниками виробничого процесу, привчаються до трудової дисципліни, виховують у собі деонтологічні норми поведінки, професійну відповідальність та розвивають навички громадської роботи.

Матеріал підготували: завідувач кафедри фармації, доцент Геруш О.В., доцент кафедри фармації Горошко О.М., асистент кафедри фармації Ровінський О.О.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати