• Українська
  • English
Психологи БДМУ провели творчу терапію для воїнів АТО
Психологи БДМУ провели творчу терапію для воїнів АТО

Психологи БДМУ провели творчу терапію для воїнів АТО

6 липня викладачі кафедри психології та соціології, психологи-консультанти Медико-психологічного центру ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» Вікторія Осипенко та Любов Любіна,

Playback-театр «Луна» разом із психологом Ігорем Огданським (Всеукраїнська мережа Центрів психологічної допомоги «Крок назустріч», м. Чернівці) провели акцію для воїнів АТО та їхніх сімей у рамках Програми відпочинкової реабілітації, що відбувалася на базі ДП «Берегометське лісомисливське господарство».

Захід проведено за ініціативи Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «Берегометське ЛМГ» (координатор – заступник директора з благоустрою, рекреації та комунікацій ДП «Берегометське ЛМГ» Тетяна Тирон) для понад 30 учасників АТО та їхніх сімей, а також вимушених переселенців і волонтерів.

Під час проведення акції психологи провели інформаційну-просвітницьку роботу з учасниками бойових дій, ознайомили з поняттям посттравматичного стресового розладу, симптомами та ознаками стресового розладу, допоміжними способами у його подоланні, самодіагностикою та самодопомогою, а також повідомили про можливість отримання професійної допомоги.

Любов Любіна провела арт-терапевтичне заняття з дітьми та їхніми матерями, дружинами учасників АТО з метою зменшення емоційної напруги, покращення настрою, релаксації та розвитку творчого самовираження.

Окремою подією заходу був виступ Playback-театру «Луна» (керівник – Вікторія Осипенко). Актори на умовній сцені без попереднього сценарію, розігрували життєві історії, якими ділилися глядачі. Спонтанне відображення кожної історії «в дії» надало можливість подивитися розповідачу на власну життєву ситуацію ніби зі сторони, побачити нові способи і стратегії її вирішення. Щира взаємодія акторів і глядачів дозволила побачити різноманітні за емоційним наповненням історії. Основна робота була направлена на підтримку та пошук ресурсів.

Ініціатори та учасники заходу висловили подяку адміністрації ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», який є постійним партнером ДП «Берегометське ЛМГ» у проведенні реабілітації військових, що повертаються із зони АТО, зокрема, у наданні комплексу базових медичних послуг та роботи психологів відповідно до корекційних програмам.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати