• Українська
  • English
Лікар-інтерн БДМУ повернулася з річного стажування в Німеччині
Лікар-інтерн БДМУ повернулася з річного стажування в Німеччині

Лікар-інтерн БДМУ повернулася з річного стажування в Німеччині

Лікар-інтерн Буковинського державного медичного університету Марія Глуха повернулася з навчання за програмою «Erasmus Mundus MEDEA».

«У 2014 році я виграла грант на участь у міжнародній програмі академічної мобільності «Erasmus Mundus» в рамках консорціуму «Альянс медичних університетів» (MEDEA) та навчалася рік у Німеччині за кошти Європейського Союзу.

Основним університетом, який я вибрала, був Медичний університет Шаріте (м.Берлін), а також мені надали прекрасну можливість проходити стажування у клініках Vivantes та St. Joseph. Клініка Charite – це унікальна клініка з міжнародним досвідом та чудовими новітніми технологіями. Тут я зустріла багато пацієнтів з різних країн, навіть, українських лікарів, здобула хороший досвід, опанувала різні навички роботи з пацієнтами, медперсоналом та устаткуванням. Досить цікаво було працювати в операційних, у яких забезпечення новітньою апаратурою є більш ніж достатнім. Я часто асистувала на операціях печінки, підшлункової залози, ШКТ, щитовидної залози, судинних, гінекологічних операціях, проводила загальне та місцеве знеболення, інтубувала та екстубувала хворих, була присутня на операціях у клініці радіології. Брала участь у конференціях та відвідувала семінарські заняття. Для навчання були забезпечені всі умови: великі навчальні зали, інтернет- та класичні бібліотеки з новітньою літературою, затишний гуртожиток.

Організатори часто проводили різноманітні культурні заходи, такі як прогулянка на кораблі, похід до театру, філармонії, кіно, Берлінер Дом, музею і багато іншого. Берлін справді дуже гарне місто.

Я щиро вдячна всьому професорсько-викладацькому колективу БДМУ та організаторам програми «Erasmus Mundus».

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати