• Українська
  • English
Студенти БДМУ повернулися з Генеральної асамблеї UMSA
Студенти БДМУ повернулися з Генеральної асамблеї UMSA

Студенти БДМУ повернулися з Генеральної асамблеї UMSA

17-18 жовтня на базі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбулася Генеральна асамблея Всеукраїнської молодіжної асоціації студентів-медиків (UMSA).

У заході взяли участь лідери студентського самоврядування зі всіх вищих медичних навчальних закладів України.

ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» представили: голова локального комітету UMSA у м. Чернівці, голова Ради СНТ БДМУ Парастивюк Євгенія, члени локального комітету UMSA Нестеровська Ольга, Дзюба Андрій, Карлійчук Юлія, Козельська Ольга, Чобанюк Світлана.

Під час заходу учасників та гостей асамблеї UMSA привітали президент Української федерації роботодавців у сфері охорони здоров’я В.В.Загородній, директор інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О.Богомольця Ю.Л.Кучин, який наголосив на змінах у післядипломній медичній освіті та запросив до навчання найкращих випускників зі всієї України. HR-Директор корпорації «ЮРІЯ-ФАРМ» І.В.Найда у своєму виступі акцентував увагу на особистих якостях, якими повинен володіти лікар як спеціаліст, призвав майбутніх лікарів чітко ставити перед собою мету та досягати її. Заступник голови Всеукраїнського лікарського товариства К.О.Надутий підкреслив важливість участі студентів у процесах реформування галузі охорони здоров’я, необхідність постійного розвитку та закликав долучатися до організації молодіжного крила ВУЛТ. Учасників з’їзду також привітав голова Національної молодіжної ради України Колобов А. Він підтримав усі ініціативи медиків та виразив готовність долучитися до їх реалізації.

На засіданні студентські лідери з 15-ти ВМНЗ презентували свої проекти. Було прийнято рішення продовжити реалізацію проекту «Медичний волонтер» та досягнуто домовленостей щодо консолідацію зусиль і співпрацю в межах єдиного алгоритму цього проекту.

Віце-президент UMSA з міжнародних зв’язків запросив учасників Асамблеї до участі у Генеральній Асамблеї IFMSA і розповів про можливості долучення членів UMSA до міжнародних проектів, а Національний координатор обмінів UMSA розповіла про нові можливості обмінів для студентства нашої країни. Зокрема, для студентів доступні близько 30 контрактів на обміни у 17 країнах світу.

18 жовтня було проведено UMSAstartup у просторі MediaHub. Запрошені гості поділилися своїм досвідом у просуванні проектів та ідей. «Як привабити інвестиції в проект? Як завоювати довіру в суспільстві? З чого починати?» На всі ці запитання і більше учасники заходу отримали відповіді.

Керуючий партнер компанії Axiline, selfmade бізнесмен, засновник проекту Upgrade Андрій Клименко відкрив зовсім інше бачення медицини в сучасному світі: «Медицина як бізнес. Бери на себе відповідальність і постійно розвивайся. Саморозвиток – це все». Автор ідеї фонду Tabletochki, PR-менеджер Ольга Кудиненко розповіла про просування некомерційних благодійних проектів. Головне – це ідея та реклама. Пані Ольга висловила готовність підтримати стажування інтернів та молодих лікарів за напрямком онкогематологія закордоном у кращих клініках світу. Голова донорського проекту «СвіжаКров» Валентин Десятник доповів про проблеми донорства в Україні, роз’яснив на прикладі власного виступу як правильно презентувати свою ідею.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати