• Українська
  • English
Викладач БДМУ взяла участь у міжнародному воркшопі з медичного права
Викладач БДМУ взяла участь у міжнародному воркшопі з медичного права

Викладач БДМУ взяла участь у міжнародному воркшопі з медичного права

19-20 жовтня у Львові відбувся міжнародний воркшоп

для викладачів навчальної дисципліни «Медичне право України», на якому зібрались представники медичних і юридичних вишів України.

Від Буковинського державного медичного університету участь у науковому форумі взяла асистент кафедри судової медицини та медичного правознавства Святослава Юрнюк.

Протягом трьох днів учасники мали можливість відвідати майстер-класи міжнародних експертів, а саме візит-лектора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професора Андре ден Екстера та директора Асоціації шкіл громадського здоров’я в Європейському регіоні Роберта Отока. Відтак, національні експерти ознайомилися з досвідом держав-членів ЄС щодо захисту персональних даних у сфері охорони здоров’я, ключовими положеннями концепції «E-медицини» та перспективами розвитку європейської системи громадського здоров’я.

Проблематика медичного права, а саме законодавчих новел, судової практики, зокрема Європейського суду з прав людини, векторів реформи в царині охорони здоров’я розглядались Іриною Сенютою. Жвавий інтерес викликала доповідь професора Романа Лесика, який висвітлив тему «Наукометричні підходи до якості оцінки наукової діяльності» та доповідь доцента Тетяни Равчини, яка приділила увагу майстерності педагогічної діяльності, розкривши проблематику невербальної поведінки, спілкування, розв’язання конфліктів. Породили інтерес виступи академіка Романа Майданика, який висвітлив питання договорів у сфері надання медичних послуг і доцента Ніни Чалої, яка окреслила зміни в механізмах фінансування системи охорони здоров’я крізь призму реформ.

Особливу увагу учасників заходу було загострено на тематиці медичного нейтралітету і захисту прав люди у сфері охорони здоров’я під час збройних конфліктів. На воркшопі було презентовано національний фільм «Медичний нейтралітет: досвід України», створений ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з кафедрою медичного права ЛНМУ ім. Данила Галицького.

Цьогоріч у межах воркшопу відбувся методологічний фестиваль, на якому кожен навчальний заклад міг презентувати власний доробок у викладанні медичного права. Нові типові програми з навчальних дисциплін «Медичне правознавство» та «Медичне право України» для додипломного і післядипломного рівнів навчання спонукали професорсько-викладацький склад усіх медичних вишів до оновлення методологічних скарбниць кафедр. Відтак, цей фестиваль не лише дав можливість обмінятись досвідом, а й запозичити цікавий методологічний інструментарій, збагатити власну професійну валізу.

Кожен учасник заходу отримав сертифікат про участь і необхідний роздатковий матеріал, що буде корисним при викладанні медичного права.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати