• Українська
  • English
На кафедрі соціальної медицини студентам розповіли про негативні наслідки паління
На кафедрі соціальної медицини студентам розповіли про негативні наслідки паління

На кафедрі соціальної медицини студентам розповіли про негативні наслідки паління

Асистент кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я Ревенко Ж.А.

до Дня відмови від паління провела лекцію-бесіду зі студентами 4 курсу 30 групи, на тему: «Відмова від куріння потрібна нащадкам».

Сьогодні у всьому світі здорових дітей народжується дедалі менше. Зрозуміло, ніхто не стане доводити, що це викликано виключно наслідками паління батька (чи батьків). Найбільша небезпека цієї шкідливої звички на людський організм полягає в тому, що тривале куріння викликає генетичні мутації, які передаються наступному поколінню. І багато з цих змін, на жаль, мають характер безповоротних. Крім того, тютюн чинить істотний вплив на одну з найніжніших клітин в чоловічому організмі – сперматозоїди. Якась частина їх відразу помирає від кожної викуреної сигарети – кров швидко розносить тютюнову отруту по всьому організму. Активність значної частини сперматозоїдів, що «вижили», істотно зменшується. Таким чином, вірогідність стати батьком для чоловіків, що палять, сильно зменшується, а іноді й анулюється зовсім. І, загалом, безпліддя переконаного курця іноді буває навіть до кращого, оскільки у будь-якому випадку, сперматозоїди, що страждають від хронічного отруєння нікотином чоловіка містять гени, що мутували. Тому його дитина, навіть уникнувши долі народитися із заячою губою, природженою астмою, схильністю до алергії або ушкодженою нервовою системою, напевно матиме ослаблене здоров’я, що зараз спостерігається скрізь і повсюдно.

Перераховувати всі негативні наслідки вживання тютюну можна довго. Але і так усі курці давно знають, що куріння дуже шкідливе, проте, від звички цієї відмовляються одиниці. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати