• Українська
  • English
Студенти і викладачі розповідали про користь грудного вигодовування
Студенти і викладачі розповідали про користь грудного вигодовування

Студенти і викладачі розповідали про користь грудного вигодовування

До Всесвітнього дня дитини доцентом Колюбакіною Л.В. у відділенні  інтенсивної терапії новонароджених

та асистентом Власовою О.В. у відділенні недоношених дітей Обласної дитячої клінічної лікарні за участю студентів 5 курсу 10 групи проведена акція «Розкажи про користь грудного молока» за підтримки професора кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Колоскової О.К.

Грудне вигодовування немає собі рівних способів забезпечення ідеального харчування немовлят для їх повноцінного розвитку, здійснює унікальний біологічний та емоційний вплив на стан здоров’я матері та дитини.

Грудне молоко – ідеальна їжа для новонародженого – натуральна, стерильна, тепла. Ця їжа: легко засвоюється і повноцінно використовується організмом дитини; захищає малюка від різних інфекцій, алергій, сприяє формуванню власної системи імунітету; забезпечує ріст і розвиток немовляти, емоційний контакт із матір’ю; сприяє інтелектуальному та пізнавальному розвитку, а також захищає здоров’я матері, сприяє нормальному перебігу післяпологового періоду, має профілактичну дію щодо виникнення мастопатії, пухлин, молочних залоз, матки та яєчників; значно дешевше ніж штучні суміші.

Треба пам’ятати, що тривале годування материнським молоком є однією з найголовніших умов, яка забезпечує розвиток і здоров’я малюка не тільки впродовж першого року, але й наступні періоди життя. Щоб забезпечити тривале і успішне грудне вигодовування, потрібно дотримуватись наступних правил:

  • годувати дитину “за вимогою”
  • не уникати нічного годування
  • грудне годування має відбуватися в спокійній атмосфері.
  • тривалість кожного годування, як правило складає 15-20 хвилин.

Здорова дитина, яка отримує достатню кількість молока не потребує додаткового споживання води, відварів чи чаю.

Оптимальним вважається винятково грудне вигодовування дитини впродовж перших 4-5 місяців (вона отримує лише грудне молоко і ніякої чужорідної їжі, навіть води) так як при достатньому об’ємі лактації, раціональному харчуванні жінки, материнське молоко повністю забезпечує фізіологічні потреби дитини перших 5 місяців життя. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати