• Українська
  • English
Разом – проти СНІДу
Разом - проти СНІДу

Разом – проти СНІДу

Вже традиційно науковцями Буковинського державного медичного університету,

зокрема викладацьким складом кафедри інфекційних хвороб та епідеміології (к.м.н. Голяр Оксаною Іванівною, Баланюк Іриною Володимирівною, Соколенко Максимом Олександровичем, Андрущак Маргаритою Олександрівною), 1 грудня проводяться заходи приурочені Дню боротьби з глобальною проблемою Віл/СНІД. Так і сьогодні до проведення даної акції були запрошені гості з кафедри внутрішньої медицини (доц. Оліник Оксана Юріївна та Телекі Яна Михайлівна) також залучені активісти студентського наукового гуртка кафедри інфекційних хвороб та епідеміології, зокрема (Дмитро Мельник з доповіддю на тему: “Не дай СНІДу шанс”, Костянтин Сучко – староста гуртка та ін.), студенти 4-го курсу (Стойка Олександра та Дигодюк Юлія з доповіддю на тему: “Як запобігти ВІЛ-інфекції”, староста 4-го курсу, медичного факультету №1 Назар Карнась, Грицак Анна та ін.), також студенти 2 групи 2 курсу медичного факультету №1. Відбулася активна дискусія між присутніми студентами та викладачами стосовно профілактики та боротьби з ВІЛ-інфекцією. Проведене анкетування, щодо повноти поінформованості молоді в питаннях шляхів передачі ВІЛ та способів захисту від інфекції. Обговорені питання поширеності ВІЛ-інфекції та СНІДу на території України та у Чернівецькій області, деонтологічні аспекти ставлення до пацієнтів з ВІЛ та СНІДом.

Разом будемо боротися і переможемо ВІЛ.

1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу вся світова спільнота щороку 1 грудня відзначає Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. ВІЛ/СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці XX сторіччя. Та головна проблема навіть не в тому, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) офіційно зареєструвала понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих та 16 мільйонів померлих.  Проблема в тому, що ми, як і багато років тому, не хочемо всерйоз сприймати факт, що живемо в світі, в якому існує вірус імунодефіциту людини, і повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного.

Символом боротьби зі СНІДОМ є червона стрічка, жодна акція не обходиться зараз без неї. Ця стрічка як символ розуміння СНІДУ була задумана весною 1991 року. Червона стрічка – міжнародний символ боротьби зі СНІДом, який використовують як логотип і ВООЗ, і агентства ООН і незлічена кількість добродійних фондів. Автором є американський художник-сюрреаліст Франк Мур, який прожив з ВІЛ-інфекцією 20 років і помер у 2002 р. внаслідок лімфоми.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати