• Українська
  • English
Відбулася конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини»
Відбулася конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини»

Відбулася конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини»

2 грудня в палаці «Академічному» відбулася науково-практична конференція

на тему «Актуальні питання внутрішньої медицини». Конференція організована Чернівецькою обласною організацією Асоціації терапевтів імені академіка В.Х. Василенка, проведена під егідою Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, міського управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, за підтримки адміністрації БДМУ. В організації конференції активну участь взяли співробітники кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб.

Д. мед.н., професор Олександр Волошин розповів про реалізацію в Україні та на Буковині основних засад «Стратегії Всесвітньої організації охорони здоров’я в галузі народної медицини 2014-2023 років». Про стратифікацію ризику при гострому коронарному синдромі згідно рекомендацій Європейської асоціації кардіологів 2015 року доповіла д.мед.н., професор Тетяна Ілащук. Серед доповідачів була гостя з м. Дніпропетровськ президент Української асоціації гепатологів д.мед.н., професор Марина Щербініна, яка виступила зі змістовною та цікавою доповіддю про сучасні підходи до діагностики та лікування хронічних захворювань печінки, диференційну діагностику хронічного абдомінального болю в практиці терапевта.

Сучасні аспекти лікування функціональних та органічних уражень системи травлення були висвітлені в доповіді д.мед.н., професора Олександра Федіва. Про особливості профілактики та лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій сезону осінь-зима 2015/2016 розповіла д.мед.н., професор Оксана Хухліна.

Ключовим моментом конференції був звіт голови Чернівецької обласної організації «Асоціації терапевтів ім. акад. В.Х.Василенка» д.мед.н. професора Олександра Волошина. Зокрема, доповідачем підкреслена важливість діяльності організації та її роль у системі безперервної післядипломної професійної освіти лікарів Чернівецької області. Було організовано по 2-3 засідання Асоціації щорічно, надавалась допомога у проведенні реєстрових конференцій терапевтичних кафедр Буковинського державного медичного уныверситету, на яких запрошувались провідні фахівці області та України в галузі внутрішньої медицини. Проводилась активна видавнича діяльність, що дозволило популяризувати серед медичних працівників краю сучасні знання з раціонального харчування, народної та нетрадиційної медицини тощо. Звіт був схвалений учасниками конференції.

На посаду голові Асоціації була запропонована кандидатура д.мед.н професора Олександра Федіва. В результаті проведеного голосування він був одноголосно обраний на згадану посаду.

До участі у конференції були запрошені лікарі терапевтичного профілю, сімейні лікарі обласного центру та області. Загалом в роботі конференції прийняли участь близько 200 лікарів Чернівецької області.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати