• Українська
  • English
Студенти і волонтери провели захід «Добро починається з тебе»
Студенти і волонтери провели захід «Добро починається з тебе»

Студенти і волонтери провели захід «Добро починається з тебе»

Напередодні Міжнародного дня волонтера,

4 грудня на кафедрі гігієни та екології проведено круглий стіл «Добро починається з тебе» за участю волонтерів громадських організацій «Дорогою добра» та «Буковина – українському війську»Олесі Вус, Олени Раца, Алли Мустеци та Олесі Вакарюк. Студенти 17 групи 2 курсу медичного факультету №2 (куратор – Візнюк І.Д.) підготували дуже гарні та змістовні доповіді про історію волонтерства. Волонтери поділилися зі студентами своїм досвідом та розповіли, як кожна з них прийшла у волонтерство. Наприкінці відбулось обговорення нагальних проблем забезпечення воїнів АТО.

Студенти передали для військових ліки, обговорили майбутні спільні проекти. Зустріч пройшла у теплій, по-домашньому затишній атмосфері.

Бути волонтером – це отримати в подарунок від життя чарівну скриньку для скарбів, яку можна наповнювати досвідом, навичками, гарними справами, справжніми друзями, усвідомленням, яке цінне життя. А для її наповнення потрібно просто робити  безкорисливо добрі справи. Такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Більш того, добровольці допомагають персоналу в дитячих будинках і будинках престарілих, поспішають на допомогу при ліквідації наслідків стихійних лих.

5 грудня світова громада відзначає Міжнародний день волонтера. Рішення про відзначення цієї дати було прийняте на 40-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році. ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення обізнаності про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.

Волонтери (добровольці) – це люди, які свій вільний час витрачають на благо суспільства. У всесвітній декларації Добровольців сказано, що вони мають право присвячувати свій талант, час, енергію індивідуальним та колективним акціям, не очікуючи винагороди. 

Потужний поштовх розвитку волонтерського руху в Україні дали події 2013-2014 років, коли сотні тисяч людей вийшли на акції протесту проти режиму Віктора Януковича. Масові протести, які називають Майданом і Революцією Гідності, в підсумку закінчилися поваленням авторитарного режиму. Значну роль у перемозі демократичних сил зіграли саме волонтери, забезпечивши підтримку народного невдоволення.

Після анексії Криму, внаслідок проведення «фейкових виборів» в окремих районах Донецької і Луганської областей, утворилися так звані ДНР та ЛНР. З метою відновити український суверенітет на всій території Донбасу в країні оголосили антитерористичну операцію з участю Збройних сил України, СБУ, Внутрішніх військ та Держприкордонслужбою, до якої також приєдналися добровольчі батальйони. На початкових етапах ведення бойових дій волонтери зробили вагомий внесок у забезпечення українських бійців: від одягу, автомобілів, ліків і до необхідних оборонних засобів. Через півтора роки бойових дій волонтери продовжують активно допомагати армії. Долучитися до цієї справи може кожен охочий. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати