• Українська
  • English
На кафедрі імунології провели акцію до Дня імунітету
На кафедрі імунології провели акцію до Дня імунітету

На кафедрі імунології провели акцію до Дня імунітету

1 березня медичною громадськістю, за ініціативи Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я,

відзначається «Всесвітній день імунітету». Святкування Дня імунітету має, в першу чергу, просвітницьку функцію та направлено на залучення уваги широкого кола громадськості до проблем, що пов’язані з ослабленням функції імунної системи.

Поширення ВІЛ, глобальні зміни умов життя, підвищення рівня забруднення довкілля відбилися на загальному імунному статусі людини. Багато чинників, що негативно впливають на стан імунної системи, пов’язані із способом життя людини та можуть з успіхом корегуватись. У зв’язку з цим в різних країнах світу все більше уваги приділяється інформуванню населення про ризики, пов’язані з неправильним способом життя.

Часте вживання антибіотиків, постійні стресові ситуації, наявність хронічних захворювань, зловживання алкоголем, куріння, наявність в продуктах харчування хімічних добавок і пестицидів, рафінованість їжі, тощо – сприяють зниженню імунітету.

З нагоди Всесвітнього Дня імунітету на кафедрі клінічної імунології, алергології та ендокринології Буковинського державного медичного університету 29 лютого відбулася акція, яка включала проведення бесід та роздачу пам’яток для маленьких пацієнтів міської дитячої клінічної лікарні (нефрологічне, хірургічне, пульмонологічне відділення) та їх батьків з участю студентів 1 групи 5 курсу (спеціальність-педіатрія) на тему «Імунітет, правила здорового харчування». Окрім того, таки бесіди планується проводити на протязі всього березня (керівник проекту – доцент кафедри Каспрук Н.М.).

Весна – гарна нагода переглянути своє харчування. Організм вже не потребує висококалорійної їжі, яка була потрібна йому для обігріву зимою. Вибір слід зробити на користь здорової дієти, збагаченої вітамінами і мікроелементами, виключити шкідливі продукти харчування (тваринні жири, цукор, крохмалисту їжу, овочі поза сезоном), які значно знижують імунітет. 

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати