• Українська
  • English
Співробітник БДМУ представив молодих урологів України на Конгресі у Мюнхені
Співробітник БДМУ представив молодих урологів України на Конгресі у Мюнхені

Співробітник БДМУ представив молодих урологів України на Конгресі у Мюнхені

11-15 березня відбувся 31 Щорічний Конгрес Європейської асоціації урологів,

ЄАУ (European Association of Urology, EAU) у місті Мюнхен (ФРН), де українських резидентів-урологів (інтернів та молодих спеціалістів/вчених) вп’яте представляв співробітник кафедри хірургії та урології БДМУ Маркіян Степанченко.

Маркіян Степанченко головував на одній із сесій для молодих спеціалістів та взяв участь у засіданні Європейської спільноти резидентів-урологів (European Society of Residents in Urology, ESRU), де обговорювали питання хірургічної підготовки молодих урологів, можливості професійних стажувань, використання соціальних мереж у професійній комунікації, інтернаціональні анкетування молодих урологів з метою підвищення інформованості міжнародної спільноти про позитивний досвід чи труднощі у професійному зростанні європейських починаючих лікарів. Зокрема, запланували проведення нового опитування серед європейських резидентів стосовно якості життя під час підготовки у резидентурі.

До слова, Маркіян Степанченко у 2014 році керував проектом анкетування резидентів і молодих лікарів стосовно рівня безробіття серед молодих урологів. Результати опубліковано в European Urology Today №3, 2015. Маркіяна Степанченка обрано офіційним представником українських резидентів в ЄАУ у 2013р, на конгресі асоціації в Мілані, Італія.

Особливу увагу приділили участі резидентів-урологів у стипендіях ЄАУ на стажування та обмін досвідом – EUSP і EUREP. EUSP – European Urological Scholarship Programme (Європейська урологічна програма стажувань) – дає одноразову можливість молодим урологам переймати досвід у кращих урологічних центрах Європи та в найдосвідченіших спеціалістів у своїй галузі, терміном до одного року. EUREP – European Urology Residents Education Programme (Програма навчання резидентів-урологів Європи) – пропонує резидентам однотижневий інтенсивний курс для опанування основних розділів спеціальності, де в якості лекторів запрошують найвидатніших урологів світу. Участь у такого роду програмах можлива лише після успішного відбору найкращих, де враховується рівень професійної підготовки та попередні досягнення кандидатів. Обов’язковою умовою є вільне володіння англійською мовою.

Обговорювали перспективи використання європейськими резидентами (інтернами) мобільного додатку EBU MedBook, що дозволяє заносити і зберігати всі маніпуляції/хірургічні втручання, виконані інтерном протягом навчання, після обов’язкового затвердження керівником спеціалізації та з відповідною оцінкою. Така можливість певною мірою стандартизує якість підготовки молодих спеціалістів-урологів у країнах Європи. До того ж, дані зберігаються назавжди і можуть бути використані як резюме при пошуку роботи чи конкурсі на вакантну посаду.

Закликали молодих урологів до висвітлення результатів власних досліджень чи хвилюючих питань в часописі ЄАУ – European Urology Today (EUT) – газеті асоціації, що видається кожні 2 місяці та відкрита для подачі публікацій.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати