• Українська
  • English
Викладач БДМУ відвідала інформаційний захід «Університет USAID»
Викладач БДМУ відвідала інформаційний захід «Університет USAID»

Викладач БДМУ відвідала інформаційний захід «Університет USAID»

24 березня у Чернівцях відбулась презентація проектів Американської агенції міжнародного розвитку (USAID)

«Університет USAID», яку відвідала викладач кафедри психології та соціології Олеся Павлюк.

Захід проходив двома частинами і включав презентаційну частину, під час якої учасники могли познайомитись з проектами USAID у сфері торгівельної політики, економічного врядування, розвитку громадянського суспільства, зміцнення місцевої фінансової ініціативи, боротьби з торгівлею людьми.

Друга частина передбачала інтерактивні заняття, де можна було отримати корисну інформацію з вищезазначених питань у режимі безпосереднього спілкування та здобути певні навички, корисні у розвитку інструментів впливу громадян на місцеву владу. Робота в групах була представлена змаганнями з дебатування, майстер-класами для відповідальних громадян, дискусійним клубом «Децентралізація. Міфи і реальність», футурограмою «Соціальні перспективи програмно-цільового бюджетування», інтерактивною грою «Регуляції: Кожна дія має наслідок» на прикладі регулювання діяльності університету, яке впливає на побутове життя кожного студента.

Після заходу Олеся Павлюк мала змогу зустрітись із Старшим радником з питань комунікацій та зв’язків з громадськістю Місії USAID Романом Вороновичем, який пообіцяв приїхати з усією командою та «Універстетом USAID» у БДМУ, оскільки Американська агенція міжнародного розвитку розвиває дев’ять медичних проектів, які працюють в Україні та з радістю презентуватиме інновації у медичній сфері. Концепція USAID полягає не в безпосередньому наданні послуг у медицині, а у впровадженні програмних змін, оскільки тільки так можна забезпечити сталість системного покращення.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США, яке відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам. Основні напрями роботи Агентства включають в себе підтримку торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров’я, екстрену гуманітарну допомогу, сприяння у запобіганні конфліктам та підтримку демократії в більш ніж 100 країнах світу.

В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р. Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,7 мільярда доларів.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати