• Українська
  • English
Відбулося засідання Вченої ради
Відбулося засідання Вченої ради

Відбулося засідання Вченої ради

24 березня у відбулося чергове засідання Вченої ради

Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет», яке розпочалося з вручення вітальних адрес ювілярам, атестатів, дипломів, грамот, патентів співробітникам. Члени Вченої ради також привітали ректора Тараса Бойчука, який цього місяця відсвяткував свій 50-літній Ювілей.

Під час засідання проректор з лікувальної роботи проф. Андрій Іфтодій доповів про підсумки лікувальної роботи клінічних кафедр університету за 2015 рік та заходи щодо її покращання у 2016 році.

Про науково-педагогічну діяльність медичного факультету №3 доповів декан Іван Савка. Були заслухані звіти про наукову роботу стипендіатів Кабінету Міністрів України для молодих учених за період одержання стипендії з вересня 2015 року по 24 березня 2016 року-доцента кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Миколи Гараса та доцента кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка Олени Філіпець.

На засіданні розглянуті матеріали наукової та Центральної методичної комісій. Заступник начальника навчального відділу, завідувач сектору моніторингу якості освіти та інформаційно-аналітичного забезпечення Єлизавета Ткач проінформувала присутніх про галузевий моніторинг діяльності ВНЗ IV рівня акредитації, закладів післядипломної освіти МОЗ України за основними показниками діяльності за 2015 календарний рік.

Вченою радою підтримано висунення: декана І медичного факультету, завідувача кафедри патологічної анатомії та судової медицини ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України», д.мед.н., професора Шпоньки Ігоря Станіславовича на вакантну посаду члена-кореспондента НАМН України за спеціальністю «патологічна анатомія»; завідувача кафедри медицини катастроф та військової медичної підготовки Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, д.мед.н., професора Рощіна Георгія Георгійовича на вакантну посаду члена-кореспондента НАМН України за спеціальністю «Медицина невідкладних станів»; завідувача кафедри фізіології Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського, заслуженого діяча науки і техніки України, д.мед.н., професора Вадзюка Степана Несторовича на вакантну посаду члена-кореспондента НАМН України за спеціальністю «Психофізіологія»; завідувача кафедри психотерапії Харківської медичної академії післядипломної освіти, заслуженого діяча науки і техніки України, д.мед.н., професора Михайлова Бориса Володимировича на вакантну посаду члена-кореспондента НАМН України за спеціальністю «Психофізіологія».

Також підтримано висунення ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» роботи «Створення та розвиток служби клінічної імунології та алергології в Україні в 1991-2015рр.», автори: Драннік Г.М., Курченко А.І., Чоп’як В.В., Кайдашев І.П., Дріянська В.Є., Дитятковська Є.М., Господарський І.Я., Уманець Т.Р., Охотнікова О.М.,  Чернишов Л.І. на здобуття Державної премії України в галузі науки та техніки.

На завершення Голова ради молодих учених Олена Тюлєнєва доповіла інформацію про Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати