7 квітня в Україні відзначають Всесвітній День здоров’я.
З цієї нагоди студенти 3 групи ІІ курсу медичного факультету №1 разом із куратором – доцентом кафедри біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії І.М. Яремій – провели просвітницьку акцію у гімназії №5 м. Чернівці.
Студенти БДМУ вкотре продемонстрували, що вони за здоровий спосіб життя та закликали учнів відмовитися від шкідливої для здоров’я їжі, яка містить токсичні барвники та консерванти. Вони разом з куратором підготували для школярів презентацію й ознайомили учнів 7-А з видами харчових добавок (барвники, консерванти, антиоксилювачі, стабілізатори, емульгатори, підсилювачі смаку та аромату), принципами їх маркування та розповіли про небезпеку, яку може завдати їхньому здоров’ю вживання їжі, що містить особливо небезпечні для здоров’я людини синтетичні харчові добавки, зокрема Е102, Е104, Е110, Е122, Е124, Е129.