• Українська
  • English
З нагоди Дня здоров’я для школярів провели акцію «Хромотерапія – лікування світлом і кольором»
З нагоди Дня здоров’я для школярів провели акцію «Хромотерапія – лікування світлом і кольором»

З нагоди Дня здоров’я для школярів провели акцію «Хромотерапія – лікування світлом і кольором»

Традиційно Всесвітній день здоров’я

асистенти кафедри гігієни та екології Андрійчук Н.Й., Візнюк І.Д., Яворенко К.Ю. та студенти Рошка О.І., Бутнару М.Ю., Коваленко І.Ю. відзначають з учнями молодших класів Чернівецької спеціалізованої школи І ступеня №9. Цьогоріч проведено санітарно-просвітницьку акцію «Хромотерапія – лікування світлом і кольором».

Багато століть людям відомий позитивний або негативний вплив кольорів на настрій. Вони відіграють велику роль для емоційного стану, здатні зробити нас більш креативними, оптимістичними або навпаки, апатичними і песимістами. Колір може мати велике значення для нашого здоров’я як фізичного, так і психічного. Цим займається хромотерапія.

Кольорове середовище впливає на характер людини. Якщо уважно поспостерігати, якими кольоровими олівцями, фломастерами, фарбами, папером найчастіше користується дитина, можна багато чого дізнатися про її характер. Перевага, яку надає дитина певному кольору впродовж тривалого часу і незалежно від настрою, вказує на домінування в структурі її особистості певної творчої функції.

Діти, які використовують переважно жовтий колір у своїх малюнках схильні до творчості. Найчастіше вони – інтуїтивні екстраверти і належать до соціотипів «Новатор» і «Натхненник».

Багатий внутрішній світ у дітей, яким притаманна фіолетова гама, вони мають хороше відчуття часу.

Гіперактивні діти віддають перевагу червоному кольору. Це переважно «Лідери» і «Політики».

Зелений колір – індикатор інтенсивності і працездатності людини. Це колір сенсорики відчуттів: слуху, зору, смаку, нюху і дотику. Це – «Комунікатор» і «Керівник».

Коричневий колір, як потяг до доцільних вчинків, до стабільності у справах і взаєминах, найближче до функції ділової логіки і характерний для соціотипів «Критик» і «Майстер».

Синій колір відповідає якостям структурної логіки, яка яскраво виявляється у двох раціональних інтравертів «Аналітик» і «Інспектор».

Діти, які використовують рожеві відтінки, здебільшого інтравертні ірраціональні етики  «Посередник» і «Лірик».

Сірий колір в колористиці іноді трактується або як відсутність кольору, чи як його нейтральність. Ці якості найхарактерніші для типів із домінуючою функцією етики відношень – «Охоронець»  і «Гуманіст».

Мета санітарно-просвітницької акції – донести школярам інформацію про вплив кольору на психічний та фізичний стан людини, а також за допомогою дитячих малюнків проаналізувати соціотип школяра і визначити тип характеру.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати