• Українська
  • English
Студенти БДМУ проходять переддипломну практику
Студенти БДМУ проходять переддипломну практику

Студенти БДМУ проходять переддипломну практику

Сучасна модель фахівця передбачає довести відповідність професійних навичок і вмінь

до професійної кваліфікаційної характеристики, що в свою чергу вимагає від викладачів навчити студента самостійно вчитися, широко мислити, самостійно розв’язувати завдання, вирішувати проблеми, приймати рішення, діяти.

«Практика — основа підготовки  висококваліфікованих спеціалістів»

За роки навчання студента швидкими темпами поновлюється наукова інформація, змінюються обсяги навчальних програм, їх складність та динамічність. Разом з тим, реформується і сама система охорони здоров’я, оновлюються методики інструментальної та лабораторної діагностики, лікування і догляду за пацієнтами. Практична медицина ставить конкретні завдання щодо підготовки фахівців. Все це вимагає від нас підвищення якості практичної підготовка шляхом реалізації нових форм і методів та  її удосконалення.

Фахова компетентність бакалавра лабораторної діагностики передбачає:

–       оволодіння основними методами, що застосовуються для діагностики біологічних систем;

–       знання біологічної сутності патологій метаболізму на молекулярному, клітинному та організменному рівнях;

–       опанування сучасних методів виявлення та оцінки перебігу патологічних процесів різних систем органів;

–       знання особливостей організації клініко-діагностичної лабораторії;

–       вивчення принципів безпечного застосування біотехнологічних розробок;

–       володіння методами досліджень in vitro ta in silico;

–       оволодіння сучасними автоматизованими приладами.

Однією з ланок засвоєння Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» навчального матеріалу й основою їхньої професійної освіти є практична підготовка, яка включає навчальну (практичні заняття з теоретичним курсом), виробничу та переддипломну практику. Відповідні знання та практичні вміння формуються у студентів майбутніх фахівцях з лабораторної діагностики на заняттях у лабораторіях університету та на клінічних базах під керівництвом викладачів і медичного персоналу лікувально-профілактичних закладів.

Цьогоріч студенти IV-го курсу медичного факультету №4 (напрям підготовки «Лабораторна діагностика», освітньо-кваліфікаційний рівень – «бакалавр») проходять переддипломну практиту в ДЦ ТОВ «Букінтермед» (м.Чернівці), де практиканти виконують передбачені програмою лабораторні дослідження, згідно сучасних європейських стандартів.

Студенти БДМУ мають змогу ознайомитись з організацією роботи лабораторії, працювати на сучасному обладнанні: гематологічному аналізаторі CELL-DIN-800,  біохімічних  аналізаторіах ACCENT – 200 та KONELAB, автоматичному аналізаторі гемостаза ACL TOP 700, імунохімічному аналізаторі  mini VIDAS та ін.

Вивчення теоретичних дисциплін і проходження виробничої практики сприяє формуванню низки практичних навичок і умінь фахівців лабораторної діагностики, що сприяє підвищенню якості підготовки медичних кадрів, конкурентноздатних на Європейському й світовому ринках праці.

Хто знає, може, девізом саме Вашого життя стануть слова теперішніх студентів лаборантів: «Медицина без лабораторної діагностики як життя без води!»

Хто знає, може, саме Ви – видатний фахівець з лабораторної діагностики  ХХІ століття!?

Медичний  факультет №4 БДМУ – це унікальний шанс для старту! Навчаючись у Вищому державному навчальному закладі України «Буковинський державний медичний університет», Ви здобудете фундаментальні сучасні знання з лабораторної діагностики, станете справжнім фахівцем.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву ДЦ ТОВ «Букінтермед» м.Чернівці, директору Молдавану П.М., головному лікарю Бойчуку Р.Р. та всім працівникам лабораторії за плідну співпрацю та гостинність.

Матеріал підготувала асистент кафедри догляду за хворими та ВМО Ганна Кшановська.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати