• Українська
  • English
Студентка БДМУ презентувала доповідь на конгресі в Стамбулі
Студентка БДМУ презентувала доповідь на конгресі в Стамбулі

Студентка БДМУ презентувала доповідь на конгресі в Стамбулі

Студентка медичного факультету №1

3 курсу Анна Малецька взяла участь у міжнародному медичному конгресі студентів “25th INTERNATIONAL MEDICAL SCIENCES STUDENT CONGRESS”, що проходив 13-15 травня у м. Стамбул, Турецька Республіка. А. Малецька представила постерну доповідь на тему “Diagnostic value of micronuclei assay in chemical addictions”.

Дане дослідження було виконане у студентському науковому гуртку кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти, під керівництвом к.мед.н., ас. Н.О. Сливки. Клінічний матеріал зібрано на базі Чернівецького обласного наркологічного диспансеру за сприяння головного лікаря В.О. Самсонюка. Робота викликала значне зацікавлення та жваве обговорення, оскільки запропонована методика дає можливість швидко та недороговартісно оцінити соматичний вплив хімічних залежностей на організм людини.

Обміну досвідом сприяли не лише виступи учасників, а також і лекції відомих вчених та майстер-класи. Про передові досягнення сучасної медицини молодим науковцям розповідали: Dr Mehmet Purkan Burak – “Discovery of adipose hormone aP2 and anti- aP2 therapeutic approaches against diabetes from bench to bedside”; Prof Esim Erbil – “Radio-guided excision of metastatic lymph nodes in thyroid carcinoma”; Prof Vilmaz Cakaloglu – “Hepatocellular carcinoma & NALFD”.

На майстер-класі з методики EVAR-TEVAR (endovascular aortic repair – thoracic endovascular aortic/aneurysm repair) студенти мали можливість ознайомитися з технікою безкровного хірургічного лікування аневризм черевного відділу аорти зі встановленням стент-графту – сітчастого металевого каркасу, вкритого спеціальним матеріалом, що виконує функцію внутрісудинного протезу (ендопротезу) мішковидно розширеної ділянки аорти.

Майстер-клас «Body language» допоміг учасникам конгресу здолати міжкультурні та міжособистісні барєри та удосконалити свої комунікативні навички. Майбутнім лікарям це також стане у пригоді при встановленні робочого контакту зі своїми пацієнтами.

Напружена та інтенсивна робота конгресу завершилася яскравою культурною програмою. Студенти мали змогу відпочити та ближче познайомитися у неформальній обстановці, відвідавши екскурсію по місту та вечірню прогулянку на катері по Босфору.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати