• Українська
  • English
До Дня захисту дітей викладач БДМУ розповіла про безпеку гри з іграшками
До Дня захисту дітей викладач БДМУ розповіла про безпеку гри з іграшками

До Дня захисту дітей викладач БДМУ розповіла про безпеку гри з іграшками

До Міжнародного дня захисту дітей

доцент кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти Макарова О.В. провела бесідуна тему: «Безпечна гра з іграшками» зі студентами 3-го курсу медичного факультету № 4 (спеціальність – «Педіатрія») на базі КМУ «Обласний спеціалізований будинок дитини» м.Чернівці.

Дитина у період до трьох років активно розвивається та пізнає світ. І найкращій для цього спосіб – це гра.  Через неї ваш малюк відкриває властивості оточуючих предметів та засвоює систему соціальних ролей, вчиться володіти  своїм тілом, встановлює кількісні та якісні співвідношення між предметами (багато – мало, великий – маленький, круглий – квадратний), розвиває уміння орієнтуватися в просторі тощо.

Гра – це універсальний спосіб виховання та навчання дитини у справі пізнання нового.

Але перед тим, як ви вирішили відвідати іграшковий магазин, пригляньтеся: яким саме видом забавок цікавиться малюк, яких умінь під час гри він набуває.

Купуючи іграшку, обов’язково прочитайте інструкцію до неї. З’ясуйте, для якого віку вона призначена, які застереження вказав виробник.

Особливо треба бути прискіпливими у виборі, якщо вашому малюку ще не виповнилося трьох років. Купуйте ті, які не мають дрібних деталей, що можуть відпадати, іграшка повинна бути легкою, без гострих країв і токсичного покриття.

Уважно прочитайте, а згодом обов’язково збережіть вдома інструкцію щодо того, як скласти іграшку та її використовувати.

Пригляньтеся до оточення маляти: чи немає поруч небезпечних дрібних іграшок старшої дитини, оскільки вони можуть становити загрозу для меншої.

Наглядайте певний час за грою малюка та привчіть його до безпечного поводження з іграшкою.

І останнє: виберіть відповідне місце для збереження іграшок і візьміть собі за правило кожних три місяці оцінювати безпечність іграшок малюка. В разі потреби, відремонтуйте ті, що зламалися і можуть становити небезпеку для дитини. Якщо Ви хочете розвинути її здібності, навчити думати, розуміти мову дорослих, грайтеся з нею якомога частіше. Розвиваючі ігри в ранньому віці дарують маляті відчуття впевненості у собі та своїх силах, викликають радість, позитивні емоції.

ПРИВАТБАНК

Отримувач платежу
Мельничук Олександр Миколайович
Картка
4731 1856 3202 3484
IBAN:
UA593052990262086400936203888
Рахунок отримувача:
262086400936203888
Приват24 – https://www.privat24.ua/send/a1v11

МОНОБАНК

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7xFpdiBGs
💳Номер картки банки
5375 4112 0409 0778

Корисно знати